Đurić sa poljskim ministrom spoljnih poslova: Članstvo u EU strateško opredjeljenje i prioritet spoljne politike Srbije

0

Šef srpske diplomatije Marko Đurić razgovarao je danas u Luksemburgu sa poljskim ministrom spoljnih poslova Radoslavom Sikorskim o odnosima dvije države i evropskom putu Srbije, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

U razgovoru održanom na marginama neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova država članica Evropske unije (EU) i predstavnika regiona Zapadnog Balkana u Luksemburgu, Đurić je poljskom kolegi kazao da Srbiju i Poljsku veže dugogodišnja dobra bilateralna saradnja.

Đurić je naglasio da se ove godine obeležava 105. godišnjica od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dvije zemlje, te je poljskog kolegu pozvao u zvaničnu posjetu Srbiji.

Govoreći o procesu pristupanja EU, šef srpske diplomatije je ukazao da je punopravno članstvo u EU strateško opredjeljenje i prioritet spoljne politike Srbije, i zahvalio je na podršci koju Poljska pruža u tom procesu.

Đurić je poljskog kolegu informisao o aktuelnim pitanjima u regionu, kao i o dijalogu sa Prištinom i položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Zahvalio je na podršci koju je Poljska pružila kandidaturi Srbije za organizaciju Specijalizovane svetske izložbe EXPO 2027, i pozvao poljske kompanije da investiraju u Srbiji, čime bi se dodatno unapredila i ojačala ekonomska saradnja dveju država.

(Tanjug)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.