Joković za BORBU: Jovanović poslednji čovjek koji može da daje izjave da SNP ima veze sa kriminalom, nijedan naš funkcioner nije optužen za bilo koje kriminalno djelo!

0

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković reagovao je na izjave nosioca liste „Budva naš grad“ Nikole Jovanovića koji je kazao da je SNP pod uticajem određenih kriminalnih struktura.

Nakon reakcije opštinskog odbora SNP-a, Joković je za BORBU kazao da je opštinski odbor Budve jasno kazao da je Nikola Preletačević prvo bio u SNP-u, pa u DNP-u, pa u NSD-u i da je sada na opštinskoj listi, i da je on poslednji čovjek koji može da daje ovakve izjave, koje inače ničim nisu potkrijepljene.

„U dugogodišnjem postojanju SNP-a nijedan funkcioner naše partije nije optužen niti osumnjičen za bilo koje kriminalno djelo. Ako su neki u kriminalu i ako primaju naređenja iz Spuža ili od nekih kriminalnih grupa ili ako se kreću u takvom svijetu, ja ih molim da sebe nikada ne poistovjećuju sa SNP-om . SNP je u svom dugogodišnjem postojanju dokazao jedno – da je najčasnija partija na političkoj sceni Crne Gore. Oni koji žele SNP da povežu sa nekim kriminalom, samo dokazuje da su oni u tome“, podvukao je Joković za BORBU.

Jovanović tvrdi da se SNP ućutao zbog uticaja kriminalnih struktura

Govoreći o saradnji sa SNP-om, nosilac liste Budva naš grad Nikola Jovanović je kazao da su se neposredno nakon neformalnih razgovora ućutali. Tvrdi da je to uticaj kriminalnih struktura u Budvi.

„Mislim da od njihovog samostalnog djelovanja u Budvi nema ništa. Oni će se voditi isključivo svojim interesima, ali u Budvi im nije data tolika sloboda, pa mislim da će slušati kriminalne strukture i funkcionere šta im kažu“, zaključio je Jovanović.

Komentarišući rezultate izbora u Budvi, Jovanović je kazao da je optimista što se tiče formiranja vlasti u ovom primorskom gradu, a ubijeđen je i da ponavljanja izbora neće biti. Podsjetio je da je 7.jula rok kad treba da se održi konstitutivna sjednica i da se verifikuju mandati.

Ponovio je i sa kojim političkim subjektima neće sarađivati, a kazao je i da je nakon izbora bilo neformalnih razgovora oko formiranja vlasti.

-Obično se nakon izbora vrše kalkulacije, ali kod nas toga nema. Mi sa NSD-om i DPS-om nećemo pregovarati, ali smo razgovarali sa Demokratama. Dosta je bilo špekulacija nakon izbora, a ono što je sigurno jeste da je naša lista osvojila najveći broj mandata i to nam daje izborni legitimitet da formiramo vlast. Zbog turističke sezone koja je u jeku u Budvi, vlast treba uspostaviti u zakonski predviđenom roku. Budvi ne trebaju skandali- kazao je Jovanović.

FOTO: Nikola Jovanović

SNP Budva: Nikola Jovanoviću, pardon Preletačeviću, bio si i ostao samo sluga!

„Nikola Preletačeviću koji si kondorovim letom letio od SNP prema DNP, od DNP prema NSD, od NSD prema građanskoj listi, a kako si krenuo može se desiti da ateriraš prema DPS i ćorsokaku. Preletačeviću koji si u Budvi doveden kao sluga Marka Bata Carevića, a sada sluga Mila Božovića, imaš najmanje prava da govoriš o kriminalnom uticaju na SNP koja su netačna za razliku od vaše liste gdje tvoj mentor boravi u Spuškom zatvoru sa optužnicom za krijumčarenje na stotine kilograma kokaina“, saopštili su iz opštinskog odbora SNP-a Budve.

OO SNP Budva navodi da djeluju  samostalno bez ikakvih kriminalnih grupa i organizacija i to već 27 godina. SNP Budva djeluje u koordinaciji sa Predsjedništvom SNP CG i odluke se donose u partiji, a ne u Spužu.

„U našoj dugoj istoriji, prema nijednom funkcioneru SNP nije podignuta krivična prijava ili ne daj Bože da je završio iza rešetaka. Pozivamo potpredsjednicu opštine Budva gospođu Jasnu Dokić, direktora komunalnog preduzeća gospodina Draga Ivanovića i sekretara za investicije gospodina Joka Popovića da kao predstavnici liste koju predvodi Preletačević kažu koje kriminalne strukture utiču na opštinski rad SNP u Budvi ili da se ograde od izjave poznatog budvanskog sluge“, zaključili su oni.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.