Klasik u Gelzenkirhenu: Šampioni traže mane Crvene furije

0

Šlag na tortu na kraju. Španija i Italija će od 21 sat večeras zatvoriti dan na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Poslije remija Albanije i Hrvatske juče, favoriti imaju šansu da eventualnim remijem u Gelzenkirhenu praktično obezbijede osminu finala.

Nova Španija, kako zovu ekipu Luisa de la Fuentea očitala je u prvom kolu lekciju Hrvatskoj. Vezista PSŽ-a Fabijan Luiz i šesnaestogodišnje čudo od djeteta Barselone, Lamine Jamal iskočili su u prvi plan. Istakao se i Unaj Simon, odbranjenim penalom Brunu Petkoviću.

Svi zajedno, mi igrači, predstavnici medija i navijači osjećamo ponos onim što smo uradili u prvom kolu. Svi veslamo u istom smjeru, ka finalu Evropskog prvenstva“, nije krio Simon velike ambicije.

Selektor Crvene Furije, De la Fuente i dalje ne može da računa na potpuno oporavljenog Ajmerika Laporta.

Španija protiv Italije je klasik svjetskog fudbala i vrlo lako ovo može biti finale. Italijani su uvijek konkurenti za najviši plasman. Azuri imaju dobre igrače, odličnog selektora i fudbalsku kulturu. Jedna su od najvećih fudbalskih nacija, tako da očekujem dobru utakmicu i pravi šou. Daćemo sve od sebe da pobijedimo“, rekao je De la Fuente.

Interesantno, ako se ne računaju penali, Italijani su izgubili samo jedan meč od Španije na evropskim ili svjetskim šampionatima. Bilo je to u finalu Eura 2012 (0:4).

Kada igrate EURO, sve utakmice su finale, sve utakmice su jedinstvene, sve utakmice su nešto za pamćenje. Želimo da igramo isti fudbal koji smo igrali protiv Albanije i da se izmjerimo sa jednim od najjačih timova u Evropi. Siguran sam da će se loše završiti po nas ako im prepustimo loptu. Tako da ćemo morati da preuzmemo inicijativu i vidimo da li ćemo uspjeti da to uradimo protiv velikog protivnika“, rekao je selektor branioca trofeja, Lućano Spaleti.

Vezista Intera Davide Fratezi je poručio da su idividualno Španci kvalitetniji, te da će on i saigrači morati da pokažu karakteristični italijanski duh i da se bore zajedno. Njegov saigrač iz odbrane, Alesandro Bastoni, dodao je da će Azuri morati da nađu slabe tačke Španaca i „udare ih tamo“.

Satnica

C GRUPA

15: Slovenija – Srbija

18: Danska – Engleska

http://

Standings provided by Sofascore

B GRUPA

21: Španija – Italija

http://

Standings provided by Sofascore

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.