UN uvrstio Izrael i Hamas na crnu listu zemalja koje povređuju djecu

0

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je da je generalni sekretar UN Antonio Gutereš „jedini koji se danas nalazi na crnoj listi“

Ujedinjene nacije uvrstile su Izrael i Hamas na crnu listu zemalja i organizacija koje povređuju djecu u zonama sukoba u godišnjem izvještaju koji je podnijela kancelarija generalnog sekretara Antonija Gutereša, a koji dokumentuje kršenja prava djece u konfliktima.

Prethodni izvještaji uključivali su poglavlja o izraelsko-palestinskom sukobu, gdje je Izrael bio optužen za teška kršenja prava djece, piše „Tajms ov Izrael“.

Međutim, Izrael do sada nije bio uključen u aneks na kraju izvještaja „navedenih strana koje nisu preduzele mjere tokom izvještajnog perioda za poboljšanje zaštite djece“.

„UN su se danas stavile na crnu listu istorije kada su se pridružile pristalicama Hamasovih ubica. IDF je najmoralnija armija na svijetu i nijedna obmanjujuća odluka UN to neće promeniti“, poručio je izraelski premijer Benjamin Netanjahu.

Dodao je da je Gutereš „jedini koji se danas nalazi na crnoj listi“, budući da njegove odluke „nagrađuju teroriste, podstičući ih da koriste djecu za terorističke akte“.

Netanjahu tvrdi da će Hamas iskoristiti ovu odluku UN, a da će izraelski rat u Gazi biti produžen.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.