Osuđene plaćene ubice koje su likvidirale „Škaljarca“ u Marbelji: Peruničića izrešetali dok je prelazio ulicu

0

Sud u Malagi osudio je Miloša M. na 18 godina zatvora, a srpskog državljanina Nemanju Simića na šest mjeseci manju kaznu zbog toga što su 2. juna 2020. u centru Marbelje u Španiji ubili „Škaljarca“ Miloša Peruničića (41), prenosi „Kurir“.

Kako navode španski mediji, sud je odredio i da porodici žrtve isplate 50.000 evra.

Peruničić, koji je i sam osuđivan ranije, ubijen je dok je na pješačkom prelazu a utvrđeno je da su osuđeni bili plaćeni za zločin kao i da je on likvidiran u ratu škaljarskog i kavačkog klana. Milošu M. u kaznu je uračunato i šest mjeseci zatvora, koliko je dobio za falsifikovanje isprava, pošto je kod sebe imao lažna dokumenta.

– Sud smatra da je dokazano da su osuđeni 2. juna 2020. u dogovoru, za novčanu naknadu, motorom došli do Ulice Artura Rubinštajna. Žrtvu su čekali skoro sat vremena, maskirani kacigama i maskama, kako ne bi bili identifikovani – navodi se u presudi.

Kako prenose španski mediji, opisano je da se Perunović pojavio oko 13.50 sati na ulici. Ranije se pisalo da je Simić bio obučen u mornarsko odijelo.

– Nemanja Simić prišao mu je s leđa dok je prelazio pješački prelaz. Pucao mu je četiri puta u leđa iz poluautatske puške. Kada je Perunović pao na zemlju, ponovo je pucao u njega i ispalio ukupno 12 hitaca. Kada je Simić „završio posao“ Miloš M. koji ga je čekao na motoru došao je do njega i zajedno su punim gasom pobjegli s mjesta zločina – navodno je napisano u presudi.

Istražitelji su otkrili tokom postupka i da su dvojica egzekutora „škaljarca“ prethodno iznajmila kuću u Esteponi, u kojoj su boravili danima prije izvršenja zločina, a u kojoj su se krili i posle surove likvidacije. Kada su iz pripadnici španske policije identifikovali i locirali, tokom pretresa iznajmljene kuće, navodno su pronašli vozačku dozvolu, ličnu kartu i pasoš Hrvatske sa fotografijom Miloša M., koji je koristio ime i Nikola Dević, a dokumenta imao na ime Ante K., ali i detaljne skice, mape i planove za likvidaciju.

O ubistvu Miloša Peruničića u Marbelji, pred Specijalnim sudom u Beogradu, govorio je i svjedok saradnik u postupku protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Srđan Lalić. Lalić je otkrio da je Peruničić bio kum jednog od vođa škaljarskog klana Alana Kožara, koji je u julu 2020. ubijen na ostrvu Krf.

– Nemanja Simić Simke i Džigins Kan boravili su u Španiji. Simke je imao potjernicu zbog pucnjave kod nekog tržnog centra na Karaburmi, a i ovaj drugi je bio pod potjernicom. Peruničic je bio kum Alana Kožara. Miljković je preko šuraka saznao da je Peruničić tamo u Marbelji i odradio je pripremu ubistva – rekao je Lalić pred Specijalnim sudom u Beogradu i potvrdio da je Simić pucao u Peruničića.

Inače, Peruničić je samo osam mjeseci prije nego što je ubijen izašao iz zatvora u kom je služio kaznu od šest godina zatvora zbog trgovine drogom. Navodno je u Španiju došao 2013. i to pod imenom Slaviša Z. i državljanstvom Bosne i Hercegovine. Godinu dana kasnije je bio uhapšen na jedrilici na kojoj je pronađen kokain.

On je robijao i u Srbiji, gdje je odslužio takođe kaznu od šest godina zatvora zbog čuvene pljačke Delta banke 2003. u Beogradu, a njegovo ime pominjalo se i u vezi sa ubistvom vlasnika hrvatskog Nacionala Ive Pukanića 2009. u Zagrebu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.