Rakčević: Glavni grad ne smije biti žrtva političkih obračuna

0

Postoje dva scenarija, jedan je da se bivši i sadašnji odbornici Pokreta Evropa sad (PES) dogovore, da pronađu kompromis, čemu se teži već mjesecima i da gradska uprava nastavi da funkcioniše u punom mandatu, a drugi scenario je da se, ukoliko ne dođe do dogovora, uđe u proces skraćenja mandata Skupštini Glavnog grada, rekao je zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević u emisiji „Link“ Radija Crne Gore, odgovarajući na pitanje kako vidi razrješenje trenutne političke situacije u Glavnom gradu.

– Glavni grad ne smije biti žrtva bilo kakvih političkih obračuna, što je nažalost bio slučaj prethodnih mjeseci – rekao je Rakčević.

Vanredne lokalne izbore ne vidi kao tragediju, niti misli da će doći do radikalnih promjena, te da će iste političke stranke participirati u budućoj vlasti.

Najavljenu inicijativu opozicije o razrješenju gradonačelnice Olivere Injac, Rakčević je ocijenio bespotrebnom.

– Razumijem potrebu opozicije da dodatno muti vode i da iskoristi neki vakum nastao izostankom dogovora između PES-a i bivšeg PES-a, ali mislim da je mnogo više fer da se, ako toga dogovora nema, ide na nove izbore – rekao je Rakčević, prenosi „Dan“.

Rakčević se osvrnuo i na vlast na državnom nivou.

– Ja mislim da od rascjepa u PES-u i od odlaska Jakova Milatovića, koji je vodio izborne procese i na lokalnim i na predsjedničkim izborima, što je bio zamajac i inicijalna kapisla za parlamentarne izbore koje je Milojko Spajić na neki način formalizivao, mislim da od toga trenutka Pokret Evropa sad nema legitimitet na državnom nivou. Što se tiče nivoa Glavnog grada, do god je postojala kohezija između partijskih saboraca PES-a i bivšeg PES-a to je moglo da funkcioniše. Ukoliko se taj dogovor postigne to opet može da funkcioniše, ali ukoliko dogovora nema onda je i pitanje legitimiteta potpuno otvoreno – rekao je Rakčević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.