Jedan u nizu mučkih ratnih zločina muslimanskih snaga u BiH: Prije 32 godine u Žepi pobijeno 45 srpskih vojnika

0

U Žepi kod Han Pijeska danas je služen parastos, prislužene su svijeće i položeni vijenci u znak sjećanja na 32 godine od pogibije 45 srpskih boraca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Oni su mučki ubijeni u klancu u zasjedi koju su im, uprkos prethodnom dogovoru, postavili pripadnici bošnjačko-muslimanskih snaga.

– Kada smo došli ovdje u najveći klanac, počele su borbe sa svih strana borbi. Nisu nas nigdje gađali sa veće udaljenosti od 100 metara, čak i manje, a nismo bili u mogućnosti da djelujemo. To vam govori da Srbi poštuju dogovore, za razliku od naših komšija koji su sve dogovorili, a na kraju nisu ispoštovali – rekao je Boško Tomić, učesnik kolone i izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH.

Ranko Minić, potpredsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Pale istakao je da je dan stradanja Srba u Žepi crni dan za opštinu Pale.

– Na taj dan je poginulo 45 boraca, najboljih sinova naših koji su od prvog dana stali u redove Vojske Republike Srpske i položili svoje živote u temelje naše Republike – naveo je Minić

(RTRS)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.