Poznati detalji bijega iz Dobrote: Prerezao rešetke, sačekao da obezbjeđenje odvede grupu u teretanu, pa nestao

0

Policija tvrdi da od 25. aprila tragaju za Nikšićaninom Radošem Lješkovićem, koji je tog dana pobjegao iz Specijalne bolnice za psihijatriju Dobrota.

Da je Lješković prije više od mjesec pobjegao sa Odjeljenja za forenzičku-sudsku psihijatriju juče je zvanično potvrdio i direktor SBP Dobrota Aleksandar Mačić, prenose „Vijesti“.

Lješković je višestruki povratnik u izvršenju krivičnih djela, među kojima i zbog pokušaja ubistva.

“O bjekstvu i svim okolnostima bjekstva je odmah obaviještena policija, koja je izvršila i uviđaj. Idućeg dana su poslata obavještenja sudovima pred kojima se vode postupci protiv pacijenta zbog niza krivičnih djela”, rekao je Mačić.

Direktor SPB Dobrota objasnio je i na koji način je, treći put, Lješković pobjegao sa Odjeljenja za forenzičku-sudsku psihijatriju.

“Podesnim alatom, malim savitljivim pilama za metal (ne znamo kako je došao do njih) je prerezao rešetke, sačekao da obezbjeđenje odvede grupu pacijenata u teretanu, zatim je savio rešetke i pobjegao. Naša bolnica nema ogradu, niti spoljašnje obezbjeđenje. Radi se o spretnom kriminalcu, simulantu, kojem sigurno nije mjesto u bolnici. Uzroci bjekstva su neobučenost osoblja koje nije učilo škole da čuva kriminalce, već da se bave medicinom“, izjavio je Mačić, pa dodao:

„Srećom, većina pacijenata na sudskom odjeljenju su svjesni da imaju psihijatrijski problem i zadovoljni su što su tu. U najmanju ruku su jednako krivi hronični nedostatak osoblja, prebukiranost bolnice i potpuna građevinska i tehnička neadekvatnost prostora”, zaključio je Mačić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.