SNS: Izvršen brutalan i rušilački napad na naše prostorije u Novom Sadu

0

Gradski odbor Srpske napredne stranke Novi Sad oglasio se saopštenjem povodom incidenta koji se dogodio u Novom Sadu.

Kako se navodi u saopštenju, danas oko 13 časova grupa lica izvršila je brutalan i rušilački napad na javnu imovinu Novosadskog sajma i to na prostorije koje je legalno i legitimno zakupila Srpska napredna stranka, a na kojoj lokaciji se nalazi kol centar ove stranke.

Saopštenje za medije GO Srpske napredne stranke Novi Sad prenosimo u cjelosti:

„Ovim putem obavještavamo sve medije i sve nadležne institucije Republike Srbije, pogotovo Misiju ODIHR, da je dana 02. juna 2024. u vremenskom periodu oko 13 časova grupa lica izvršila brutalan i rušilački napad na javnu imovinu Novosadskog sajma i to na prostorije koje je legalno i legitimno zakupila Srpska Napredna stranka a na kojoj lokaciji se nalazi kol centar ove stranke. Ovaj kol centar radi i funkcioniše tradicionalno na ovoj lokaciji što je opšte poznata stvar više godina i posluje potpuno u skladu sa svim zakonskim propisima Republike Srbije.

Vandali i kriminalci, njih oko 100, pokušali su da provale u predmetne prostorije tom prilikom su razvaljivali vrata, i uništavali sve pred sobom. Predvođeni Mišom Bačulovim, Brajanom Brkovićem i Miranom Pogačarom isjekli su struju u predmetnim prostorijama na Novosadskom sajmu i na taj način ugrozili živote svih prisutnih na prometnoj lokaciji što je direktan teroristički čin i uništavanje elektrodistribucione mreže Republike Srbije.

Predmetni prostor zakupljen je u svemu u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti Republike Srbije potpuno u skladu sa ovim Zakonom. Kao dokaz tome prilažemo kopiju Ugovora za zakup sala u Kongresnom centru Novosadskog sajma koji prostor je legalno zakupila Srpska napredna stranka Gradski odbor Novi Sad.

Upozoravamo nadležne institucije i opštu javnost, kao i predstavnike međunarodnih organizacija, naročito Kancelariju OEBSa za demokratske institucije i ljudska prava da je u Novom Sadu trenutno na snazi brutalan napad na građane i imovinu Republike Srbije i zahtjevamo da se sa ovim kriminalnim aktivnostima prestane odmah i da institucije zaštite građane.

Budući da je SNS ovakvim divljaštvom onemogućena da sprovodi potpuno zakonitu aktivnost rada kol centra obavještavamo javnost da ćemo radi zaštite života naših građana i imovine Republike Srbije obustaviti rad kol centa SNS na predmetnoj lokaciji uz apel da vandali ni slučajno ne pokušaju da ugroze živote naših aktivista.

Takođe tražimo da tužilaštvo hitno reaguje i zaštiti građane Republike Srbije od divljaka i kriminalaca predvođenih nasilnikom Bačulovim, Brkovićem i Pogačarom“, navodi se u saopštenju SNS.

Podsjetimo, prema pisanju pojedinih medija aktivisti dijela opozicije pokušali su da uđu u zgradu Sajma pod tvrdnjom da tu radi kol centar SNS.

(Kurir)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.