Komnenović: Sezonu u Tivtu očekujemo zabrinuti hoće li grad biti uredno pokriven strujom i vodom

0

U Tivtu trenutno boravi oko 3 400 turista, najviše sa područja Rusije, Srbije, Velike Britanije, Turske, Ukrajine. Prema podacima lokalne Turističke organizacije to je 11 odsto više u odnosu na 2019. godinu. Međutim, predsjednik Opštine Željko Komnenović kazao je da sezonu dočekuju zabrinuti hoće li grad biti uredno pokriven strujom i vodom. Komentarišući situaciju od prije nekoliko dana kada je zbog prekida kablova grad više sati bio bez struje istakao je da je najveći problem dugo čekanje da se kvar otkloni.

„To je nedopustivo tokom turističke sezone. U pitanju je koliko sam ja informisan problem sa ustrojstvom CEDIS-a koji nema dežurne ekipe po gradovima, već dežurna ekipa za popravku takve vrste kvarova dolazi iz Podgorice. Međutim takođe je veoma bitno pitanje i rezervnog napajanja grada, koji je po našim informacijama nije u pogonu, a to je veoma problematično. To se mora rješavati. Bio je problem zbog izgradnja nekih nelegalnih objekata ispod toga dalekovoda koji obezbeđuje rezerno napajanje, izbog blizine toga dalekovoda novoj žičari.“ kazao je Komnenović.

Što se tiče vode, Tivat je 96 odsto zavisan od količina vode iz sistema Regionalnog vodovoda.

„Da podsjetim da se upravo u trupu bulevara postavlja cijeli vod regionalnog vodovoda koji će obezvijetiti dodatnih 3000 sekundnih litara za područje Boke, ali dok se to ne desi, mi nemamo stabilnu situaciju. Uzalud što Tivat ima najmoderniju mrežu sa najmanjim gubitcima na primorju kad smo 96 odsto zavisni od tih količina vode.“ istakao je on.

Bulevar od Jaza do Tivta radiće se i tokom sezone, ali neće ometati saobraćaj, a prema najavama, dvije trake novog bulevara, biće prohodne do glavne turističke sezone. Opština Tivat je preko IPA projekta dobila sredstva za nabavku električnog minibusa koji će voziti do aerodroma i nazad, ali procedura nabavke vozila neće biti završena ove sezone. Komnenović je najavio i da će kockarnice i kladionice na autobuskoj stanici biti zatvorene.

„Razgovarali smo sa rukovodstvom Parking servisa koje gazduje tim objektom autobuske stanice. Mislim da će ta kockarnica biti pretvorena u nešto drugo, kancelarijski prostor.“ kazao je Komnenović.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.