Savjet za građansku kontrolu rada policije pokrenuo novi predmet: Prate postupanja policije u odnosu na nasilje među mladima

0

Savjet za građansku kontrolu rada policije, na inicijativu članice tog tijela Aide Petrović, odlučio je da u 2024. godini pokrene rad na novom predmetu pod radnim nazivom „Praćenje vršnjačkog nasilja u Crnoj Gori i postupanje policije”.

S tim u vezi, kako su saopštili iz tog Savjeta, od Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad zatražena je informacija o ishodu ili trenutnom statusu postupaka koji su policijski službenici tog odjeljenja, po nalogu nadležne državne tužiteljke,podnijeli 2023. godine, protiv dvije malodobne osobe – prve zbog učinjenog prekršaja iz čl.10 Zakona o javnom redu i miru – fizički napad, i druge zbog krivičnog djela iz čl.174 st.1 KZCG – neovlašćeno fotografisanje u redovnom postupku.

Navode i da je Savjet od direktora Uprave policije Aleksandra Radovića zatražio da informiše, kroz posebne tematske informacije, o problematici, intenzitetu i obimu, broju slučajeva vršnjačkog nasilja u školama, nasilja između malodobnih osoba i nasilja među mladima u 2023. i za prva četiri mjeseca 2024. Godine, kao i postupanje policijskih službenika s tim u vezi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.