Dani Alves izašao iz zatvora: Nejmar platio kauciju

0

Sud u Barseloni odlučio je da brazilskog fudbalera Danija Alvesa pusti na uslovnu slobodu uz novčanu kauciju od milion evra do izricanja konačne presude. Čuveni Brazilac je danas izašao iz zatvora, a ono što je posebno zanimljivo – i dalje se ne zna ko je taj novac uplatio.

Podsjetimo, Alves je 22. februara proglašen krivim za seksualni napad na mladu ženu u noćnom klubu u Barseloni krajem 2022. godine i osuđen je na četiri godine i šest mjeseci zatvora.

Advokati brazilskog fudbalera su potom najavili žalbu, dok je tužilaštvo u Barseloni saopštilo da će „proučiti presudu“.

Agencija „Rojters“ je navela da je sud u Barseloni prošle srijede odlučio da će brazilski fudbaler moći da napusti zatvor kada plati kauciju od milion evra i pošto preda oba pasoša (španski i brazilski) sudskim vlastima.

Sud u Barseloni je odobrio puštanje na slobodu brazilskog fudbalera do izricanja konačne presude, jer je procijenio da se rizik od bjekstva Alvesa smanjio i pošto je fudbaler odslužio četvrtinu od četiri i po godine zatvorske kazne.

I, danas je čuveni igrač – napustio zatvor:

Španski mediji su nedavno objavili i senzacionalnu vijest:

Milion evra da Alves izađe na slobodu dao je otac trenutno najboljeg brazilskog fudbalera, Nejmara.

Tu informaciju objavila je  „La Vangardija“, i to uz sledeće podatke:

„Nejmar je prijatelj Danija Alvesa otkad su se upoznali u Barseloni i preko svog oca biće zadužen za plaćanje kaucije od milion evra, jer su Alvesu zamrznuti računi. Dani Alves već se obratio Nejmaru i njegovom ocu da isplate 150.000 evra koliko je istražni sud tražio za odštetu žrtvi seksualnog napada i što je poslužilo kao olakšavajuća okolnost za smanjenje kazne na četiri i po“ godine“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.