DF, SDP i nezavisni poslanici protiv: Sudbina Lidije Vukčević za šefa VDT-a u rukama DPS-a i Demokrata!

1

Demokratski front, SDP, kao i nezavisni poslanici u Skupštini, neće glasati za Lidiju Vukčević da bude Vrhovni državni tužilac, saznaje Borba.

Prema našim saznanjima, ni unutar DPS-a nemaju još uvijek jedinstven stav oko njene kandidature, dok se Demkrate ne izjašnjavaju.

U SDP-u nam je rečeno da još nijesu pričali u partiji oko te teme, ali da je lični stav jednog visokog funkcionera te partije da su oni protiv ovog predloga iz razloga što nije pokazala dovoljno rezultata u optužnicama koje je podnosila posebno iz domena ratnih zločina.

U DF-u su nam kazali da oni neće podržati Lidiju Vukčević koja je tužilac Milivoja Katnića u obračunu sa tim političkim savezom.

Većina nezavisnih poslanika sa kojima je kontaktirala naša redakcija takođe neće podržati njemu kandidaturu.

Iz svega navedenog ispada da je njena sudbina u rukama DPS-a i Demokrata, jer bi, ako oni glasaju, ona mogla proću u drugom krugu glasanja.

Skupština Crne Gore zasada nema dvotrećinsku ali ni tropetinsku većinu za izbor vrhovnog državnog tužioca.

Da bi VDT bio izabran u skupštini na prvom glasanju potrebno je obezbijediti dvotrećinsku većinu, odnosno glasove 54 poslanika.

To znači da uz poslanike vladajuće koalicije novog tužioca treba da podrži još 12 poslanika opozicije.

Ukoliko tužilac ne bude izabran u prvom glasanju, drugo se organizuje mjesec kasnije kada je potrebno obezbijediti tropetinsku većinu odnosno glasove 48 poslanika.

Pregovori iza kulisa: Struja unutar DPS-a protiv kandidature Lidije Vukčević za šefa VDT-a!

1 Comment
  1. yu komentariše

    Glas „za“ Demokratama bi bio samo još jedan udarac u nizu na vlastito biračko tijelo koje se i onako prepolovilo zahvaljujući krajnje nerazumnim potezima i do sad.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.