„Američki ambasador se ponaša kao da je Mađarska 51. država SAD“

0

Američki ambasador u Budimpešti Dejvid Presman ponaša se kao da je Mađarska jedna od američkih država, izjavio je državni sekretar za bilateralne odnose u Ministarstvu spoljnih poslova Mađarske Tamaš Menčer.

„Dejvid Presman se ponaša kao da je Mađarska 51. država Sjedinjenih Država, a da je on (njen) guverner“, prokomentarisao je zvaničnik izjavu američkog ambasadora na ceremoniji otvaranja 12. Festivala jevrejskog filma u Budimpešti. P

resman je tada kritički ocijenio plakate koji nagovještavaju povezanost porodice Soroš, velikih američkih biznismena jevrejsko-mađarskog porijekla, sa rukovodstvom Evropske komisije.

„Mađarska kaže ‘ne’ migraciji, što je odluka koju svi moraju poštovati. Problem je u tome što američki ambasador to ne radi“, nastavio je Menčer.

Predstavnik mađarskog ministarstva spoljnih poslova je, takođe, istakao da je Mađarska „jedno od najboljih mejsta na svijetu” u pogledu osiguranja bezbjednosti jevrejskog naroda, dok je u Sjedinjenim Američkim Državama ovaj problem trenutno „posebno akutan”.

Jevreji čine samo dva odsto američke populacije, ali je 55 odsto zločina iz mržnje počinjeno protiv njih, prenosi Sputnjik.

Prema Menceru, 88 odsto jevrejskog stanovnika Sjedinjenih Država smatra da je antisemitizam ozbiljan problem u zemlji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.