Tramp: Bajden je veoma glup, a Si Đinping pametan i čvrst kao stijena

0

Na račun psiho-fizičkog stanja američkog predsjednika Džozefa Bajdena noćas su stigli novi komentari, i to i ovaj put, što ne iznenađuje, od njegovog glavnog republikanskog konkurenta Donalda Trampa.

Tokom jednog od svojih poslednjih mitinga, koje je organizovala njegova partija u državi Ajova, Tramp je izjavio da je Bajden izgledao „kao da nije razumio gdje je i šta uopšte treba da radi“.

„On je išao pored muškarca, koji izgleda kao komad stijene. On je čvrst kao stijena, jak, dobro poznajem predsjednika Kine. On je veoma moćan. Sada, mediji ne vole kada ja govorim lijepe stvari, ali, znate, šta ja mogu da kažem kada on gvozdenom rukom upravlja 1,4 milijardu ljudi. Mediji se ljute kada kažem da je neki lider, koji nas kontroliše, pametan, jer su to lijepe riječi“, rekao je Tramp.

Za razliku od Si Đinpinga, za kojeg je Tramp imao riječi hvale, Bajdena je ocijenio kao „veoma glupog“.

„Naš lider je veoma glup. On ne može da siđe sa scene. Gledam na scenu kada završava govor i to izgleda ovako: ‘Dobro, hvala. Kako da odem?'“, rekao je bivši američki predsjednik, nakon čega je u dobro poznatom maniru počeo da imitira nesnađenog Bajdena.

„I to je ono što se dešava“, dodaje dalje Tramp, te ironično podsjeća da je „upravo on taj momak koji nas čuva od nuklearnog rata“.

Da ponašanje Džozefa Bajdena u najmanju ruku nije bilo po mjeri i drugih američkih zvaničnika, na primjer, državnog sekretara Entoni Blinkena, postalo je jasno nakon video snimaka koji su isplivali u javnost.

U jednom od njih, dok je Bajden govorio kako je Si Đinping diktator, Blinkenov izraz lica govorio je sam za sebe, što bi rekli, bolje od 1.000 riječi.

Na drugim, Blinken je skamenjeno gledao u svog predsjednika, a korisnici mreže „X“ su njegov pogled, koji je zainteresovao sve, nakon ankete, ocijenili kao zabrinut.

 

(rt.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.