Građani jasno odbranili 30. avgust: Debakl Đukanovića i poslednji dani njegove mafiokratije

7

Piše: Vladimir Vukićević, komentator BORBE

Rezultati jučerašnjih predsjedničkih izbora su istorijski posmatrano iz više aspekata, ali ono što je najznačajnije: prevaziđeni Đukanović kao simbol korumpirane, autokratske političke prakse je definitivno bačen na pod, u odnosu na 2018. godinu izgubio je oko 60 hiljada glasova, sa velikom šansom da mu se za dvije nedjelje zada finalni udarac od kojeg se više nikada ni on, ni njegova lažna, kriminalna stranka neće oporaviti.

Prvi krug predsjedničkih izbora 19. marta je bio uspješan nastavak one veličanstvene priče od 30. avgusta 2020. godine. Rekli smo: najveća tekovina te pobjede je neupitna i nikome se više ne mora dokazivati, a to je prva demokratska smjena vlasti u istoriji Crne Gore, izvojevana u nemogućim uslovima, na nefer izborima i pod vlašću jedne duboko korumpirane, lažne stranke, koja je uvijek bila samo produžena politička ruka organizovanog kriminala.

Ogromna većina građana je juče jasno pokazala i domaćoj i međunarodnoj javnosti, da je iako sa pravom nezadovoljna tempom reformi, usporenim procesom demokratske tranzicije i demontaže višedecenijskog DPS sistema pljačke i korupcije, čestim svađama i nadgornjavanjima unutar snaga alternative koja su umarala demokratsku javnost, ne želi povratak na mračni period Đukanovićeve nekontrolisane vlasti, koja je poslije više decenija metastazirala u korupciji i kriminalu.

Đukanovićevo sinoćnje pojavljivanje nakon prvih preliminarnih rezultata, prijeteće poruke koje je poslao Crnoj Gori o svojoj sigurnoj pobjedi u drugom krugu, više ne mogu uplašiti nikoga do njega samog. Od njegovog monstruoznog Plana i programa koji je najavljivao nakon eventualne pobjede se još samo on trese, a ogromna većina građana i demokratska javnost ga posmatraju sa još većim osjećajem gađenja i prezira.

Podsjećamo, taj Plan i program sadrži nekoliko ključnih tačaka: povratak Vesne Medenice i Blaža Jovanića na čelo sudova, Veselina Vukotića i Verice Maraš u “Plantažama“, oslobađanje svih uhapšenih pripadnika narko-kartela, smanjenje plata i penzija, vraćanje “Željezare“, “Luke Bar“ i Trajekta u ruke njegovih kumova i kriminalno-biološkog okruženja, hapšenje političkih protivnika i njihovo krivično-pravno gonjenje od strane Katnića i Čađenovića, izvođenje na montirane sudske procese, dodjeljivanje besplatnih stanova i nepovratnih kredita njegovim hohštaplerima i poslušnicima i još mnogo toga drugoga, a svega onoga što smo imali prilike da gledamo preko tri decenije.

Crna Gora je juče jasno i glasno, odlučno i odvažno rekla NE tom mračnom Planu i odbacila taj mafiokratski Program za sva vremena. Definitivno uklanjanje Đukanovića sa javne i političke scene 2. aprila je prioritet, uslov svih uslova za dalji ubrzani demokratski i ekonomski razvoj i preporod. Sinoćnje i današnje izjave svih lidera i funkcionera snaga alterantive o bezuslovnoj podršci Jakovu Milatoviću ohrabruju, čime se otvara prostor kako za njegovu što ubjedljiviju pobjedu 2. aprila, a onda i za osvajanje dvotrećinske većine na parlamentarnim izborima, čime bi se konačno izbio iz ruku ucjenjivački potencijal Đukanovića, njegove lažne stranke i satelita.

7 Comments
  1. Beli komentariše

    Milo i Dritanga su ga ispusili

    1. Djujic komentariše

      I mandic.

  2. Roro komentariše

    Jednim udarcem,građani su pospremila Mila i Vučića.

  3. crni komentariše

    Jos na parlamentarne da ih svedemo na minimum da nista ne mogu da odlucuju, da nam nista ne treba Milov glas i njegovih poslanika za dvotrecinsku vecinu. Posle toga neka Jefto uzme Aleksandrin sesir da stavi pod guzicu da sjedne

  4. Gradjanin komentariše

    I poslije svega osvojio je najvise glasova!?Ko je ovdje lud!

  5. Bajro komentariše

    Polakote,vi ne znate sa kime posla imamo. Milo sa svojom mašinerijom sprema čudo. Da li neko misli da se kandidovao da izgubi ? Svakako treba leđa da mu vidimo,ali … Da je sreće bilo trebao je sinoć da misiju zavši… On nikako nije smio dobiti ovaj procenat glasova. Sve su to stare fore iz biračkih spiskova. On ide dalje.

  6. qyu komentariše

    URA je puno zla napravila od 2020.godine tako da mi nije jasno samounistavanje Demokrata ili Spasavanje redova Dritana.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.