Mladen Mikijelj

Počinje proljećni bazar u Danilovgradu: Neša Galija otvara mjesec zabave

0
Opština Danilovgrad u saradnji sa lokalnim Centrom za kulturu i Turističkom organizacijom po prvi put organizuje Proljećni Bazar.

U srcu plodnih i osunčanih Bjelopavlića sa dolaskom toplih i cvjetnih dana na Trgu Golootočkih žrtava Opština Danilovgrad, Turistička organizacija i Centar za kulturu svojim građanima, ali i turistima poklanjaju bogat program.

Opština Danilovgrad 9. maja proslavlja Dan Evrope takmičenjem srednjoškolskih bendova, valcerom i koncertom Neše Galije koji počinje u 21 sat, što ujedno predstavlja i otvaranje ove manifestacije.

Dan kasnije, 10. maja u 10 časova predstavnici Opštine i Ministarstva poljoprivrede otvoriće Sajam poljoprivrede, na kojem će svoje proizvode izložiti lokalni poljoprivredni izlagači. U toku vikenda posjetioci će moći da uživaju u razgledanju i degustaciji poljoprivrednih proizvoda, ali i u izvedbama folklornih ansambala.

Za 17. maj zvuci Pljevaljskih tamburaša razgaliće Danilovgrađane i njihove goste poznatim zvucima po kojima su postali kultni sastav za sva vremena. Publika će uživati u tonovima naše baštine. Dan kasnije posjetioci će uživati u posebnoj noći koja je posvećena životu i djelu našeg sugrađanina Zorana Kalezića. Legenda Danilovgrada i Bjelopavlićke ravnice zadužio je svoj rodni kraj koji se njime ponosi. Zoran, kom je cio svijet bio koncertna dvorana, s obzirom na to da je nastupao širom svijeta, potekao je upravo iz srca Bjelopavlića. Velika je čast izvoditi njegove pjesme, a na njih će nas 18. maja podsjetiti njegove kolege iz Crne Gore. Zoran nije snimao pjesme, već je nizao hitove, drugovao i kumovao sa najistaknutijim imenima domaće narodne muzike, pa im se u nebeskoj kafani i sam pridružio, a nama ostavio pravo bogatstvo i na tome će mu uvijek Bjelopavlići biti neizmjerno zahvalni.

Veče posvećeno Zoranu Kaleziću počeće u 21 sat, a njegove pjesme izvodiće Branka Šćepanović, Tanja Šeter, Igor Đurović, Žuti Serhatlić, Dejan Škuletić i Zdravko Đuranović.

„Vinom obojen Danilovgrad“ je manifestacija koja se održava drugi put u Danilovgradu, ove godine 24. maja. Grad koji polako postaje ozbiljna vinska priča zaslužio je da po ovakvoj manifestaciji postaje prepoznatljiv i van granica naše države. U okviru manifestacije nastupiće regionalna zvijezda Željko Vasić.

Njegovim nastupom završava se Proljećni bazar koji je, poklon našim sugrađanima i promocija svih potencijala kojim Danilovgrad obiluje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.