Vazdušno-kosmičke snage Rusije dobile novu partiju višenamjenskih lovaca Su-35S

0

Vazdušno-kosmičke snage Rusije dobile su novu partiju višenamjenskih lovaca Su-35S, saopštila je pres-služba Objedinjene avio-korporacije (OAK).

– Avio-preduzeće OAK u Komsomoljsku na Amuru napravilo je i predalo Ministarstvu odbrane Rusije još jednu partiju novih aviona Su-35S – navodi se u saopštenju.

Višenamjenski lovci Su-35S prošli su ciklus testiranja na zemlji kao i u vazduhu u različitim radnim režimima. Oni su preletjeli sa aerodroma u Komsomoljsku na Amuru do mjesta gdje će biti u službi vojske.

– Proizvodni kapaciteti u fabrici za proizvodnju aviona ‘Gagarin’ u Komsomoljsku na Amuru danas su u potpunosti popunjeni. Mi isporučujemo avijacionu tehniku u skladu sa rokovima, predviđenim ugovorima, zadovoljavamo potrebe Ministarstva odbrane Rusije po pitanju savremenih avijacionih sistema – izjavio je generalni direktor OAK Jurij Sljusar.

SU-35 je višenamjenski lovac generacije 4++, što znači da je po svojim karakteristikama izuzetno blizu avionima pete generacije. Predstavlja modernizaciju aviona Su-27. Radi se o dvomotornom avionu sa supermanevarskim karakteristikama. Dugačak je 21,95 metara, sa rasponom krila od 14,75 metara i maksimalnom brzinom 2.500 kilometara na čas.

(sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.