Đurđev: Albancima kompromis znači stvaranje tzv. Velike Albanije; Srbija danas jača nego ikada

0

Predsjednik Srpske lige Aleksandar Đurđev kazao je da je izjava šefa Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji Ragmija Mustafe da su dobili podršku SAD-a da se i pitanje statusa tzv. Preševske doline uključi u pregovore Srba i Albanaca oko Kosova i Metohije nedvosmislena  poruka da za albansku stranu kompromis znači stvaranje tzv. Velike Albanije.

– Izjava šefa Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji Ragmija Mustafe da su dobili podršku SAD-a da se i pitanje statusa tzv. Preševske doline uključi u pregovore Srba i Albanaca oko Kosova i Metohije nedvosmislena je poruka da za albansku stranu kompromis znači stvaranje tzv. Velike Albanije. To samo govori da mi moramo biti nepopustljivi do te mjere da se ne smijemo odreći ni pedlja naših istorijskih teritorija – rekao  je on.

On je istakao da je čak i Zoran Đinđić bio spreman da uđe u oružani sukob 2001. godine protiv tzv. OVBPM potpomognute zapadnim centrima moći kako bi zaštitio koridor uz Preševo koji nas vezuje za vardarsku dolinu i koji predstavlja ulaznu kapiju ka centralnoj Srbiji.

– Albanci smatraju da je ukrajinska kriza idealan momenat da, u jeku antiruske i antisrpske histerije, upadnu na sjever Kosova i destabilizuju prostor Bujanovca, Preševa i Medveđe. Iza njih očigledno stoje i Vašington i Berlin i Brisel što nam jasno govori kome se moramo okrenuti u spoljnopolitičkom smislu – Rusiji i Kini – istakao je Đurđev.

Predsjednik Srpske lige smatra da je Srbija danas vojno jača nego ikada i da naša riješenost da do rata ne dođe nije dokaz naše slabosti, već naše snage.

– Znaju to Albanci, znaju da ovo više nisu ni 1999, ni 2004, ni 2008. godina. Znaju da Srbiju više ne vode ni Milošević ni Koštunica ni Tadić, već ljudi koji su spremni da svim sredstvima brane svaki pedalj naše zemlje i svakog Srbina u južnoj i Centralnoj Srbiji – zaključio je Đurđev.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.