Vučinić čestitao Međunarodni dan djece

1

Predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić čestitao je 1. jun Međunarodni dan djece.

Njegovu čestitku prenosimo integralno.

Povodom  1.juna, Međunarodnog dana djece, želio bih da ovaj poseban dan čestitam  svoj djeci u Crnoj Gori! Oni su svijetla budućnost naše zemlje i naša istinska vjera u bolje sjutra. Mi kao društvo, koje baštini demokratske principe, sa najvećom moralnom obavezom dužni smo da svakim danom radimo na unaprjeđenju prava djeteta. Prije svega da stvorimo ambijent u kojem će imati zdravo i bezbrižno djetinjstvo ispunjeno kvalitenim sadržajem, koje će kasnije uticati na razvoj njihove ličnosti.

U protekloj godini, nakon višegodišnje diskiminacije od strane Demokratske partije socijalista, našoj djeci vraćen je dječiji dodatak i naši osnovci osvarili su pravo na besplatne udžbenike.  Iako mali korak, za sve nas je podstrek, da u ovoj godini, još jače i predanije radimo na unapređenju životnog standarda svakog djeteta, jer uvijek možemo više i bolje za našu djecu!

Posebno treba skrenuti pažnju javnosti na obaveze društva prema djeci kao i na aktuelne probleme sa kojima se djeca suočavaju. Prije svega odnosi se na vršnjačko nasilje i nasilje u porodici, na čijem rješavanju treba intenzivno raditi.

Takođe, smatram da nije dovoljno promovisana svijest o zdravim stilovima života među najmlađom populacijom, koja sve više vremena u današnjoj eri kompjutera provodi u svijetu video igara, izolovano od stvarnog života i istinskog djetinjstva uz druženje i igru sa svojim vršnjacima.

U periodu koje je pred nama, briga za djecu treba da nam budu pri samom vrhu prioriteta, stoga pozivamo sve da slušaju djecu, daju im priliku da kažu ono što je za njih važno kako bi im stvorili ljepšu budućnost.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Više je dosta ovih jalovetina i nwudatih starih devojaka iz udruženja žena na čelu sa Banjo matorom ljubavnicom Radulovića!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.