Jovetićeva „stara dama“ blizu Cvajte, Hamburger bliži Bundesligi

0

Fudbaleri Hamburgera napravili su jedan korak ka plasmanu u Bundesligu pošto su u prvom čemu baraža savladali domaću Hertu, pred 75.000 navijača na Olimpijskom stadionu u Berlinu rezultatom 1:0.

Gol odluke postigao je holandski internaciolanac Ludovik Reis sjajnim udarcem u 57. minusu iskosa sa lijeve strane.

Ekipa legendarnog trenera Feliksa Magata je u poslednjem kolu, u šokantnoj završnici, ostala u baraž zoni, dok je opstanak obezbedio Štutgart. Drugo poluvrijeme u dresu berlinske „stare dame“ odigrao je Stevan Jovetić.

HSV je 2018. prvi put u istoriji ispao iz Bundeslige, a bio je do te godine jedini klub u Njemačkoj koji nikada nije napuštao elitni rang takmičenja. Ipak, nakon toga do sada nisu imali šansu da se vrate među 18 najboljih klubova u državi. Da li će sada uspjeti, ili će Herta, koja je na početku sezone imala evropske aspiracije opstati, znaće se nakon revanša, koji je na programu 23. maja na „Nordbank areni“,

Podjećanja radi, Berlinci su na šokantan način završili u baražu, pošto su u poslednjem kolu poraženi u Dotrmundu, dok je Štutgart u sudijskoj nadoknadi stigao do pobjede nad Kelnom i na osnovu bolje gol razlilke od ekipe Feliksa Magata obezbijedio opstanak.

Iz elitnog društva ispali su Arminija i Grojter Firt, dok su eksperesan povratak u Bundesligu, nakon samo 365 dana u Cvajti, obezbijedili Šalke i Verder.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.