Crno-beli mirni: Mirković ostaje na klupi Partizana

0

Iako je javnost spekulisala o statusu trenera Zorana Mirkovića, pogotovo pošto je po završetku meča sa Mačvom rekao da će dobro razmisliti o svojoj budućnosti, jer se ne snalazi u ovom vremenu, izjava sportskog direktora Ivice Ilieva za Telegraf, u kojoj je uvjeravao da se o promjeni i ne razmišlja definitivno je imala utemeljenje.

Mirković se tokom vikenda vratio sa porodičnog odmora, očito “sredio misli”, a zatim je na današnjem sastanku sa čelnicima crno-belih potvrdio da ostaje na klupi tima iz Humske i zajedno sa njima precizirao planove.

Takav epilog je naprosto bio i očekivan, s obzirom na činjenicu da je Mirković preuzeo Partizan prije samo četiri meseca i to u nevreme, da nije učestvovao niti u selektiranju, niti u pripremanju aktuelnog tima.

Ta prilika će mu se pružiti već od predstojećeg zimskog prelaznog roka, kada će imati odriješene ruke da sam izabere fudbalere sa kojima želi da radi, kao i da se riješi onih kojima je vrijeme u Partizanu isteklo, ali se i dalje “šlepuju” na konto ranije potpisanih ugovora.

Pisali smo i ranije da se u Humskoj priprema rekonstrukcija tima, u kojoj će prvo biti pojačane kritične pozicije, a dodatna selekcija će biti nastavljena i tokom narednog ljeta, do početka kvalifikacija za evropska takmičenja i Supreligu, naredne sezone.

Jer, procijenjeno je da postojeća ekipa crno-belih jednostavno nije dovoljno konkurentna ni u domaćim okvirima, a kamoli van granica Srbije gdje su izazovi mnogo teži.

Mirković će okupiti fudbalere crno-belih 10. januara (dan ranije počinju medicinski testovi), kada počinju pripreme za proljećni dio sezone. Od 25. januara do 8. februara slijedi uigravanje u turskom ljetovalištu Belek, uz pet kontrolih utakmica (Slovan, Krakovija, Šahtjor, Krila Sovjetov, Mladost Doboj), a zatim slijedi povratak u Beograd, gdje će Partizan sačekati nastavak takmičenja u Superligi i Kupu Srbije.

(Telegraf.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.