Klopka za Slobodana Kašćelana: Vođu “kavčana” terete dva potencijalna svjedoka saradnika!

0

Vođa “kavačkog” klana Slobodan Kašćelan mogao bi da bude optužen da je povezan sa jednim ubistvom u Crnoj Gori, koje se dogodilo u jednom primorskom gradu, saznaje Borba u vrhu policije. Kako saznajemo, istražitelji koji rade na nerasvijetljenim ubistvima, došli su do nekih informacija koje ukazuju da je Kašćelan povezan sa tom likvidacijom.

Prema našim saznajima, istražitelji imaju izjave dva svjedoka, jedan tereti Kašćelana da je vođa kriminalne grupe, a drugi da je po njegovom nalogu planirao jedno ubistvo u Budvi.

Kašćelan je u Češkoj uhapšen po Interpolovoj potjernici, koju je za njim raspisalo crnogorsko pravosuđe.

Slobodan Kašćelan se zvanično potražuje zbog pokušaja ubistva, stvaranja kriminalne organizacije i zelenašenja.

Kašćelan se, kako se navodi u optužnici, tereti da je krajem maja 2010. godine na području opština Kotor, Tivat i Budva organizovao kriminalnu organizaciju radi sticanja nezakonite dobiti te da je organizovao delovanje kriminalne organizacije uz primjenu tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određen zadatak i ulogu.

Tereti se i da je formirao petnaestočlanu grupu koja se bavila iznudama, zelenašenjem, nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija, švercom droge, mitom i pranjem novca.

Crnogorske vlasti ga traže i zbog sumnje da je u Prčnju 2010. godine sa umišljajem pokušao da ubije Igora Markovića.

Iako češka i crnogorska policija tvrde da je hapšenje „rezultat njihove aktivne potrage”, Borba je prva objavila da je hapšenje vođe kavačkog klana izvedeno posle dugih pregovora s njim.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.