BORBA otkriva: Dok je tata Zdravko “sastavljao” ekspertsku Vladu, sin Miloš Krivokapić je iskeširao stotine hiljada evra za plac i buduću rezidenciju u Rogamima! (FOTO)

11

U jeku formiranja ekspertske vlade Zdravka Krivokapića, njegov sin Miloš Krivokapić je kupio vrijedan plac od 4.423 kvadrata na atraktivnoj lokaciji u podgoričkom naselju  Rogami, u blizini eks premijera Duška Markovića, ekskluzivno saznaje BORBA.

Dok je otac-Zdravko „mrcvario“ parlamentarnu većinu i narod iz dana u dan svojim originalnim političkim idejama koji su nedugo kasnije pretočeni u ekspertsku Vladu, sin- Miloš je pazario plac od 3.370 kvadrata tik iznad rijeke Zete zajedno sa 1.053 kvarata šume.

Na katastarskoj parceli 12/1 KO Rogami od 3.370 kvadrata mlađi Krivokapić planira da izgradi luksuzni stambeni objekat od 250 kvadrata koji uključuje suteren, prizemlje i 1. sprat.

Nije poznato koliko je mlađani Krivokapić usred ekonomske krize izazvane pandemijom korona virusa morao izvojiti novca za kupovinu nekretnine, međutim, ekipa našeg portala je posjetila Rogame i od mještana tog kraja, kao i od agenata koji se bave prodajom nekretnina dobila informaciju da se kvadrat zemlje na toj lokaciji cijeni od 35 do 40 evra u zavisnosti od površine zemlje koja se prodaje.

Imajući u obzir da je premijerov sin kupio 3.370 kvadrata, dolazimo do zaključka da je u tu svrhu morao izvojiti oko 130.000 evra. A ako se tome doda da je Krivokapić kupio još 1.053 kvadrata zemlje koje je se u katastru vodi kao šuma, cjelokupna investicija bi mogla narasti na 140.000 evra.

I to nije sve. S obzirom da na placu planira da izgradi luksuzni stambeni koji će obuhvatati dnevni boravak, kuhinju sa trpezarijom, četiri spavaće sobe, toalet, kupatilo, vešeraj, ostavu, podzemnu garažu, pomoćni objekat koji će služiti sa obradu, pripremu, i skladištenje vina i proizvoda od vinove loze, kao i sami vinograd i zelenilo koje će imati svrhu da postigne intimnost oko stambenog objekta, Krivokapićev ceh će se mjeriti stotinama hiljada evra.

Posebnoj intimnosti doprinijeće i zelenilo na dijelu ravne krovne konstrukcije.

Za izradu idejnog arhitektonskog rješenja buduće rezidencije Miloš Krivokapić je angažovao podgoričku firmu “LZ PROJECT” koja je Centralnom registru privrednih subjekta registrovana 16. jula prošle godine.

 

Katastar zaveo Miloša Krivokapića kao vlasnika nekretnine 12. novembra 2020.

U danu kada je Zdravko Krivokapić milom narodu obznanio da će lider URE Dritan Abazović biti potpredsjednik ekspertske i apolitične Vlade Crne Gore i da neće formirati političku partiju, jer od politike ima zazor (citirajući svoju babu “daleko od mene politike”), Uprava za katastar i državnu imovinu je zavela njegovog sina kao vlasnika 4.423 kvadrata u Rogamima.

Zanimljivo, zahtjeve za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju stambenog objekta i tehničke uslove priključenja na gradski vodovod i kanalizaciju na katastarskoj parceli 12/1 KO Rogami, podnijela je kao investitor D.R.

Sekretarijat za planiranje prostora i održivi razvoj 26. avgusta 2020. godine, četiri dana prije istorijskih izbora,  izdaje D.R rješenje o urbanističko-tehničkim uslovima  za izgradnju stambenog objekta, dok podgorički “Vodovod i kanalizacija” 2. septembra izdaje tehničke uslove priključenja na gradski vodovod i kanalizaciju.

Interesantno je da je D.R. u zahtjevu Vodovodu i kanalizaciji navela da planira izgradnju stambenog objekta od 250 kvadrata spratnosti S+P+1+PK. Do gradnje, međutim, nije došlo jer je D.R. nedugo zatim prodala parcelu Milošu Krivokapiću na čije je ime, po osnovu kupovine, 12. novembra zavedeno vlasništvo nad pomenutom katastarskom parcelom.

Da zaključimo, dok je Zdravko Krivokapić zatvarao vrata izvršne vlasti najjačoj pobjedničkoj koaliciji koju je predvodio na izborima i za čiju predizbornu kampanju nije izdvojio niti jedan jedini cent, njegov naslednik troši stotinjak hiljada evra za kupovinu placa na ekluzivnoj lokaciji u Podgorici uz obalu Zete i planira ulaganje još ko zna koliko stotina hiljada evra koje je očito stekao za vrijeme vladavine DPS-a.

Dok Zdravko neargumentovano optužuje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da sa Milom Đukanovićem ima sumnjive poslovne kombinacije u projektu “Beograd na vodi”, Miloš Krivokapić, u maniru prekaljenih DPS-ovih funkcionera, kupuje plac na Rogamima kako bi na istom podigao svoj zamak i bavio se vinogradarstvom u slobodnom vremenu.

Dok je mlađani Miloš uz pomoć kompanije “LZ PROJECT” razrađivao ideju koliko da ozeleni krov svoje buduće rezidencije, Vlada kojom rukovodi njegov otac nije bila u stanju da u državi dovede investitora kako bi doprinijela smanjenju nezaposlenosti.

Nekom je Zdravko očito majka tj.otac, dok se prema većini milog mu naroda odnosi na isti način kao i prethodnici iz njegove bivše partije, za vrijeme čije su vladavine Krivokapići očito uštedjeli dovoljno novca za investiranje u nekretnine.

 

Među prvim komšijama bivši premijer Duško Marković

Plac koji je trgovao Krivokapić nalazi se u neposrednoj blizini kuće bivšeg premijera Duška Markovića, kao i restorana „Đedovina“ koji je relativno skoro otvoren. Nije daleko ni porodična kuća i imanje nekadašnjeg ministra odbrane i šefa ANB-a Bora Vučinića, od kojeg bi mlađani Krivokapić mogao da zatraži koji savjet vezano za proizvodnju vina.

Portal BORBA je došao u posjed i drugih zvaničnih dokumenata koji potvrđuju kako su i drugi bliski srodnici državnih funkcionera, ponajviše iz redova DPS-a, u prethodnom periodu enorman novac trošili za izgradnju luksuznih stambenih objekata u Glavnom gradu koje su naknadno legalizovali. U narednom periodu slijedi objavljivanje i tih dokumenata.

 

11 Comments
  1. Regner komentariše

    Pih

    1. Ksilofon komentariše

      Kupio plac prije nego sto je Zdravko postao premijer.

      Vidovnjak, očigledno 😀

      Kakva tragedija od novinarstva

  2. Life komentariše

    Hahahahaha kakav dobar pregled. Od četiri dana prije izbora pa sve do potvrda novopečenog člana DIKa. Sad je možda očigledno zašto je jedan član prethodnog užeg kabineta ostao u tobož novom užem kabinetu… Bljakkkk

    Mada Ipak poštovanje za sebičnog đeda, ozbiljan igrač za sopstveni tok novca i moći…

  3. Ivi komentariše

    Britanski izprdak, sve jasno

  4. Sandokan komentariše

    Pa zato se borio EVROPA SAD

  5. Sandokan komentariše

    Uzeo slogan od sns ZA NASU DJECU

  6. Novica komentariše

    Bitange…

  7. Pih komentariše

    Momak od 25,26 godina pravi ovakav objekat, uz to je od pocetka mandata ove vlade otvorio 4 nove apoteke, imali su 2 prije nego su oformili vladu, kontrolisu Agenciju za ljekove, polovinu skupih ljekova samo kod njih možete naći. I sve to za samo godinu mandata vlade, što će da rade ako ostanu. Sestra ovog momka botove zapošljava u Agenciju za nacionalnu bezbijednost, ide u Graficar da se sastaje sa raznim.sumnjivim licima

  8. Veselin komentariše

    Krivokapic je sa Mickejom uzeo proviziju od onog zajma od 750 miliona.

    1. Ksilofon komentariše

      Pa da, u novembru je uzeo proviziju od zajma u decembru 😀

  9. igor komentariše

    zasto ne bi mogao da kupi kada je on dobar biznismen, vlasnik je Holos apoteka vec dugo godina. Zasto ne bi mogao da lupi plac i sagradi kucu. Pa ovi prethodni su dosli goli ko crkveni misevi i sada su milijarderi, a on, decko, radi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.