PzP poziva SDT da reaguje: Boris Savić je član organizovane grupe Svetozara Marovića

0

Pokret za promjene poziva Specijalno državno tužilaštvo da odmah pokrene istražne radnje protiv Predsjednika Višeg suda Borisa Savića, a na okolnosti koje je u emisiji na „Balkan info“ 16.02.2018. izrekao Radomir Pavićević Grof, inače bivši jugoslovenski obavještajac.
Radomir Pavićević Grof, gostujući kod novinara Teše Tešanovića u februaru 2018. jasno je saopštio da je Boris Savić član kriminalne organizacije Svetozora Marovića:

„Postavio je svoga čovjeka, Borisa Savića, člana njegove kriminalne organizacije za Predsjednika Višeg suda, koji ga je kasnije oslobodio faktički, i on sada šeta po Beogradu… po kladionicama i kafićima sa sinom… a ukrali su stotine miliona…“ Pozivamo Specijalno državno tužilaštvo da što prije istraži ovaj slučaj, gdje je Boris Savić jasno označen kao član kriminalne organizacije Svetozara Marovića, navodi se u saopštenju.

S obzirom na činjenicu da je STD već uvelo u praksu da podiže optužnice iz emitovanih intervjua, vjerujemo da im neće biti problem da to urade i sada.

“SDT je dužan, zbog cjelokupne javnosti, da pokrene istražne radnje na tvrdnje Radomira Pavićevića Grofa, u kojem Borisa Saviča naziva članom kriminalne organizacije Svetoraza Marovića. Javnost vrlo dobro zna da SDT-u nije predstavljalo problem da Predsjednika PzP-a Nebojšu Medojevića, zbog izgovorene istine u Parlamentu, saslušavaju preko 20. puta, pa tako vjerujemo da neće ni ignorisati ove okolnosti, a koje se tiču Borisa Savića, gdje je javno izrečeno da je član kriminalne organizacije Svetozara Marovića. PzP je već više puta ukazao na postojanje organizovane kriminalne grupe u tužilaštvu i sudovima, a posebno u Višem sudu, koja je ucijenjena od UDBE, tajnim dosijeima o njihovim kriminalnim radnjama, koja se stavila u funkciju protivustavnog i protivzakonitog progona DF i predsjendika konstitueanata DF, stoji u saopštenju.

Opšte poznata je činjenica da je predsjednik Višeg suda Boris Savić, bio intimni prijatelj i pravni konsultant šefa OKG iz Budve Svetozara Marovića i da nije podigao nijednu optužnicu protiv članova te grupe, dok je bio tužilac u Kotoru.

“Takođe je opšte poznato da Boris Savić, ne može da objasni porijeklo svoje imovine i svoj dosta razuzdani životni stil , kao i činjenicu da je praktično oslobodio svoga šefa Svetozara Marovića, koji sada slobodno troši opljačkane mlione u Beogradu. Ucijenjen dosijeima UDBE direktno sprovodi progon ljudi iz DF po političkoj liniji, ali mora da zna da dolazi vrijeme otvaranja dosijea i pravde i istine. Sve se zna Saviću. I ko vodi stečajeve u Crnoj Gori i ko se ubija od kokaina, i ko se druži sa kriminalcima, koliko koštaju presude i koga iznose ujutru sa terevenki. Mala je Crna Gora, kaže se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.