Predsjednik Srbije: Sve je jasnije da ćemo teško doći do rješenja za Kosovo

0

“Sve je jasnije da ćemo teško doći do rješenja za Kosovo i Metohiju”, rekao je danas predsjednik Aleksandar Vučić i dodao da oni koji traže ništa, a raduju se da dobijemo „veliko ništa“, mogu da nastave da likuju i da se raduju, jer sve ide u pravcu da Srbija ne dobije ništa.
Vučić je rekao da oni u Srbiji, koji se raduju izjavama iz Evrope i Prištine da neće biti promjene granice Kosova, ne kažu građanima da i Evropa i Priština kad to kažu misle na granice nezavisnog Kosova.
– Očekivao sam da će naši politički protivnici u Srbiji organizovati slavlje. Dobili su izjave da se neće mijenjati granice. Rekli su to iz Evrope, Albanci i drugi. Zaboravili su samo da kažu našem narodu da se tu govori o tome da se ne mijenjaju granice nezavisnog Kosova – rekao je Vučić novinarima u Novom Sadu.
Vučić je kazao da su ti i takvi namjerno radili na cjelovitosti Kosova, a da su se samo pravili da štite naše nacionalne interese.
Vučić je naveo da su nas oni doveli dotle time što su ćutali 2008, kada je Kosovo priznato, što su to pitanje 2009. izbacili iz UN, i išli 2010. na sramnu predstavu u Međunarodnom sudu pravde, gdje su dali legitimitet kosovskoj nezavisnosti, a 2011. postavili carine i policijske punktove izmedju Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku.
– Danas kažu da to treba da se sačuva, da ne treba da se sruši. Ne razumijem one koji su dobronamjerni, kako su mogli da povjeruju u te priče – dodao je on.
Vučić je istakao da je, kada se pogleda za šta se zalažu Plenković i Zvizdić, svima jasno ko se u stvari zalaže i bori za očuvanje naših nacinalnih i državnih interesa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.