Podjelama protiv pobjeda: Ne smeta im Milov tajkun i milionska pljačka, a napadaju kolegu iz opozicije!

0

Najava formiranja crnogorskog opozicionog saveza, koji je još uvijek na dalekom štapu, probudio je usnule duhove na političkoj sceni Crne Gore. Dok je većina aktera tu informacija primila k znanju, čekaju da vide kakvi su dalji planovi onih koji najavljuju taj savez, jedna politička grupacija, preko svog medija, odmah je krenula u brutalan napad na dojučerašnje partijske ali i ideološke saveznike. Prvi napad na Neđeljka Rudovića, do juče funkcionera URE, a sada inicijatora formiranja novog saveza, nije stigao od DPS-, već iz koalicije za “21 vijek”, čiji je glavni politički moto, koliko do juče, opet gle čuda, bio “podjede, a ne podjele”. Rudović je tako od dojučerašnjih kolega, koji su zaboravili svoju političku matricu da su protiv podjela, indirektno dobio etiketu saradnika DPS-a. I tako je ta politička grupcija ničim izazvana, otvorila front protiv, opet gle čuda, ne vlasti, nego opozicionih kolega.
I tako su političari iz koalicije za “21. vijek”, jer stav URE se ne može po ovom pitanju razdvojiti od stava Demokrata, polako počeli da pokazuju svoje pravo lice, kao i lice onih koji ih medijski podržavaju. Ne smeta koaliciji za “21. vijek” to što je tajkun DPS-a, osnivač, finansijer i ideolog URE Žarko Rakčević, u istom danu kad je najavljeno formiranje crnogorskog opozicionog bloka, kupio za skoro 3 miliona akcije Instituta Simo Milošević. Ne smetaju im bogati tajkuni koji su na grbači ovog osiromašnog naroda stekli miliona. Ni njima ni njihovim medijskim mentorima. Ćute o Žarku i tekovinama tajkunske politike DPS-a, a smeta im najava crnogorskog opozicionog bloka, koji nije ni zaživio. I nijesu izgleda koaliciji za “21 vijek” problem tajkuni i provjereni igrači DPS-a, koji su ujedno i njihovi ideolozi, al je problem Rudović i novi opozicioni blok. Čudno se nekako u 21 vijeku piše riječ pobjeda, zar ne?
Interesantno je da napad na najavu formiranja crnogorskog opozicionog bloka ne dolazi od “mrskih Srba i četnika”, “neprijatelja Crne Gore”, koji negiraju “nezavisnu Crnu Goru”. Naprotiv, dirigovani napad stiže iz srca suverenističkog bloka. Očigledno je da se iza ovog naručenog napada, drugačije to nije moguće objasniti, krije strah od gubitka trenutnih pozicija i monopola koji želi da se izgradi, pod plaštom borbe protiv režima. Strah od razobličavanja dojučerašnjih partijskih drugova, njihove demagoške i jalove politike, koja je svoj vrhunac doživjela na prethodnim lokalnim izborima, kojima je, kako je sam Rudović kazao jedini cilj da budu najjači subjekt u opoziciji i čije političko djelovanje za samo dvije godine je dovelo do toga da DPS bude jači od onog jedinstvenog DPS-a od prije dvije decenije. Jer, što bi nekome smetalo formiranje bloka koji će napasti biračko tijelo DPS-a a ne opozicije, ako se iskreno bore za smjenu vlasti. Ovakvim potezima međutim tjeraju sve nas na drugačiji zaključak.
Jasno je da koalicija za “21. vijek” nije uspjela da otkine ni jedan jedini glas DPS-u, bez obzira na medijsku halabuku o rastu od 381 odsto glasova u Plužinama i Šavniku, već da su svoje mandate dobili zahvaljujući glasovima provjerenih dvodecenijskih opozicionara.
I na kraju, najbolje bi bilo da nas iz koalicije za 21. vijek, poštede ovakvih napada na dojučerašnje kolege, jer od njihovih pobjeda već umorili, narod ima samo podjele, a DPS niže ubjedljive pobjede.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.