Dačić: Srbija nikad neće priznati nezavisnost Kosova

0

Povodom lokalnih redovnih izbora u Majdanpeku, koalicija SPS – Jedinstvena Srbija održala je predizborni skup u toj opštini, na kojem su se obratili predsjednik SPS-a Ivica Dačić i predsjednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.
Predsjednik SPS Ivica Dačić istakao je u obraćanju okupljenim građanima Majdanpeka da Srbija nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, iako bi to mnogi željeli i istakao da je povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova njegova svakodnevna tema.
– Povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova je moja svakodnevna tema. To nije nimalo lako. Za vrijeme mog mandata šest zemalja je povuklo priznanje Kosova, a za vrijeme mandata Borisa Tadića i Vuka Jeremića preko 80 zemalja je priznalo nezavisno Kosovo – kazao je Dačić.
Dodao je da Tadić i Jeremić ne znaju ni gdje se na karti nalaze te zemlje koje su povukle priznanje, te da tamo idu na ljetovanje.
– A ja idem da povuku priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Za vrijeme mog mandata prvi put se na jednoj američkoj instituciji zavijorila srpska zastava – rekao je Dačić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.