Carević traži od Demokrata da potpišu da neće sa DPS-om (FOTO)

8

Demokratski front je uputio predlog Koalicionog sporazuma za zaokruživanje vlasti u Budvi, koji, između ostalog, predviđa da se potpisnici obavežu da neće djelovati i sarađivati u bilo kom obliku sa Demoktratskom partijom socijalista, koja je, kako smatra DF, najveći krivac za stanje u kojem se nalazi Opština Budva.

Sporazum koji su već potpisale Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija i Pokret za promjene, predviđa da učešće u vlasti u Budvi Demokratski front ima 64,70 odsto, na osnovu 11 odborničkih mandata, a Demokrate, koje imaju šest odbornika, dobijaju 35,30 odsto vlasti.

U članu 3 piše da se potpisnici sporazuma obavezuju da će pružati jedinstvenu podršku izabranom predsjedniku Opštine Budva Marku Careviću i predsjedniku Skupštine Krstu Rađenoviću.

Posebno je interesantan član 6 sporazuma koji jasno ukazuje da se potpisnici obavezuju na potpuno poštovanje izborne volje građana Budve i neće sarađivati i djelovati u bilo kom obliku sa Demokratskom partijsom socijalista, koja je najveći krivac za opšte stanje u kojem se nalazi Opština Budva i njeni građani, niti će sarađivati i praviti neprincipijelne dogovore sa drugim partijama koje su u političkom smislu sarađivale i dijele političku i drugu odgovornost sa DPS-om.

U Demokratskom frontu je rečeno da smatraju da je upravo član 6 problem za Demokrate i da zbog njega ne žele da potpišu sporazum. Očekuje se da se povodom svega danas oglasi DF.

Podsjetimo, predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović potvrdio je da je Demokratski front nakon godinu dana uputio zvaničan tekst postizborne koalicije za formiranje vlasti u Budvi.

A jedino što taj tekst sadrži jeste ponavljanje fraze “bezuslovna podrška Marku Careviću za predsjednika Opštine i Krstu Radoviću za predsjednika Skupštine” i procenti udjela u vlasti, odnosno u raspodjeli fotelja, od kojih se gospodin Carević u javnosti posebno gnuša – kaže Radović.

Ističe da on prvo nikada, ni javno ni tajno, nije za sebe zahtijevao niti jednu funkciju, a ni funkciju koja mu se nameće u tekstu sporazuma.

Posebno ne bezuslovnu podršku, što sam i demonstrirao nekoliko puta, javno ponudivši ostavku na funkciju ukoliko će to doprinjeti boljim odnosima u koaliciji i kvalitetnijem vršenju vlasti. Drugo, ko će pokrivati koju funkciju u DCG isključivo odlučuju partijski organi. Dalje, gospodin Carević je konačno uzeo digitron u ruke i izračunao procente udjela u toj nekoj “novoj”, ponuđenoj koaliciji, kako bi na osnovu toga dalje dijelio fotelje, do kojih mu uopšte nije stalo – ističe Radović.

IZVOR: „DAN“

8 Comments
  1. Ljubo komentariše

    Kako da potpisu kada Bogdanovic i Becic sa Acom imaju zajednicke poslove, glasaju u Skupstini sa DPS.
    Brane Judu sa DPS.
    Donose rezoluciju sa DPS.
    Svercuju cigarete iz Bara sa Milom.
    Daju obezbedjenje Lazovicu.
    Milu majbah ne odyzimaju
    Ne otvaraju udbaska dosijea.
    Ne ciste biracke spiskove.
    Odlazu popis.
    Zaduzuju nas kreditima.
    Otpustaju radnike
    Zaposljavaju svoje
    —- I KOJA JE RAZLIKA IZMEDJU NJIH I DPS ??????
    N E M A JE !!!!!!!!

  2. milos komentariše

    Bravo za Bata Carevica, svi treba da mu daju bezuslovnu podrsku jer je on za razliku od Krivokapica krenuo da radi i Budva je napravila pravi preporod. Sto prije treba da zaboravimo mracnu stranu sa Sea Dance-om, Madonom, raznim zapadnim satanskim nakazama i da napravimo od Budve Guču.

  3. LipaLipa komentariše

    … ne znam za Cara ali DF i DPS u skupstinskim odborima redovno glasju iste predloge, … kada u pitamju odbori, ne vazi bojlot, ni kod jednih ni kod drugih, braca po materi / KPJ, … aj’ zdravo, …

  4. Kiki komentariše

    Nijesu lude Demokrate da ovo prihvate. Bato je gori nego Marovic, sve bi prosvojio, korupcijom je dosao do svega sto ima, po njegovoj prici.
    DF se gasi na sledecim izborima, sa DRPSom idu zajedno na smetliste istorije dje im je i mjesto.
    Valjalo bi ih sto vise procesuirati iz obje ove partije, sto su ovaj narod o jadu zabavili 30 god.

  5. Mekses komentariše

    😄😄😄😄😄
    Đe ste udaraljke furunaške, je li to dao Ljeksa pojačano sledovanje kobaje za danas, te ste nam tako ekspeditivni 😁
    Careviću samo ti radi, narod vidi sve. Na sledećim lokalnim izborima u Budvi, DF će sam uzeti preko 50%.

  6. Q komentariše

    Valjda da ce prekinuti saradnju sa DPS-om?

  7. Kontra Revolucija komentariše

    Bravo Carevicu !.
    Dobar potez !.
    Demokrate uza zid !.
    Sad narod da vidi skojim bojom su prefarbani !.
    Ajmo Demokrate, il za narod il za DPS i fotelje !!!.

  8. Helm komentariše

    Demokrate su interesna grupacija koja funkcioniše kao sekta i nema razlike da li su na vlasti u lokalu ili na državnom nivou.

    Carevića ucjenjuju Demokrate u Budvi iz razloga što su zavidni i boje se njegove populatnosti u narodu.

    Demokrate su svjesne da su izgubili podršku srpskog naroda u Budvi i da su vjerovatno na jednocifrenoj podršci i zato se grabe za fotelje i razna mjesta i privilegije kako bi koliko toliko sačuvali biračku bazu za razliku od Carevića koji nema problema sa podrškom i može da izađe koliko sutra na nove izbore i dobije povjerenje naroda da sam formira novu vlast bez ucjenjivača iz sekte Demokrata ili SNP-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.