Kolaps na graničnom prelazu Dobrakovo: Graničari detaljno pretresaju vozila koja ulaze iz Srbije

2

Čitaoci našeg portala poslali su nam fotografiju sa graničnog prelaza Dobrakovo na kojem je stvorena ogromna gužva zahvaljući crnogorskim graničarima.

Naime, kako su nam prenijela pojedina lica iz kolone na Dobrakovu, putnici iz Srbije  naulazak u Crnu Goru čekaju već dva sata, zbog graničnih policajaca koji samo što im tokom kontole ne prebrojava krvna zrnca.

Za razliku od ulaska u Crnu Goru koji se (ne)planirano odužio, ista procedura na srpskom graničnom prelazu u suprotnom smjeru Gostun traje pet minuta.

Oni dodaju da ako je situacija ovakva krajem aprila, šta će se onda dešavati u toku turističke sezone kada gužve budu veće i da li će svi turisti koji budu htjeli da posjete našu državu imati strpljenja da čekaju na crnogorskim granicama toliko dugo.

Ili je pak ovo zadražavanje uslovljeno predstojećim lokalnim izborima u Herceg Novom, pa su graničari dobili nalog da dobro pretresu sva vozila koja ulaze iz Srbije, ne bi li u istim pronašli koju trobojku, lap-top i ostali „maligni“ propagandni materijal…

Podsjetimo, nova Vlada Crne Gore zadnjih mjesec dana vodi intezivnu kampanju kako bi turistička sezona ove godine bila bolja od prethodne, kada su granice bile zatvorene, a ekonomija pred kolapsom.

Međutim, zbog uvedenih sankcija Rusiji, avioni koji su već trebali da uveliko lete prema našoj obali se iz dana u dan otkazuju, pa tako ruski turisti ostaju uskraćeni za posjetu Crnoj Gori.

Da li će nova Vlada uspjeti da riješi probleme na granici, kao i probleme sa otkazivanjem letova, ostaje da vidimo?

 

2 Comments
  1. branislav komentariše

    Molim N.Medojevića,M.Kneževića i A.Mandića da netrče i vrbuju turiste iz R.Srpske,Srbije i Rusije jer je Krivokapić sa svojom vladom obezbedio priliv turista iz SAD,Brisela,Hrvatske i istočne Afrike.

    1. Dobrilo komentariše

      Samo da ne zaboravimo Zimbabve, moraju i oni malo da dotjeraju ten!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.