Dragan Radonjić: U obradi četiri predmeta protiv familije Đukanović

4

Istražitelji Specijalnog policijskog odjeljenja još uvijek obrađuju četiri prijave protiv  predsjednika države Mila Đukanovića i članova njegove porodice, saopštio je za TV Vijesti prvi čovjek tog odjeljenja Dragan Radonjić.

Od ukupno 18 podnešenih prijava protiv familije Đukanović  dosada je odbačeno njih 12, dva su ustupljena drugim tužilaštvima, dok je u preostalih četiri postupanje još uvijek u toku.

-Postupali smo u 18 prijava protiv sadašnjeg predsjednika države, a ranije predsjednika Vlade, članova njegove porodice i sa njim povezanih lica. Dvije prijave podnijete su 2017. godine, dvije naredne, osam 2019. a šest 2020. godine. Svaki od tih predmeta je javan, ne nosimo ih sa sobom, i kome god sud odobri može u njih da izvrši uvid. U tim predmetima nema nikakve selektivnosti. U svakom predmetu imaju podaci kada su prijave podnijete, kada su otvoreni izviđaji. Jedan iz 2018. godine je u izviđaju – formiran po prijavi koju je podnio profesor Branko Radulović. U izviđaju je i jedan predmet iz 2017. godine, ali za svaku prijavu pojedinačno imaju razlozi zašto je nešto još u izviđaju. U 12 slučajeva odbačena je prijava protiv Đukanovića i njegove porodice, četiri predmeta su u toku, a po jedna je ustupljena Višem i Osnovnom državnom tužilaštvu- izjavio je Radonjić.

Šef Specijalnog policijskog odjeljenja odbacije optužbe za političku pristrasnost u slučaju tzv. državnog udara i poručuje da su on i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić radili svoj posao u granicama zakona.

– Oni koji su do skoro bili na vlasti pokušavali su da ospore moje imenovanje na ovu poziciju, iako nije bila moja želja da budem rukovodilac SPO. Ovi koji su sada na vlasti mene i ljude koji su časni i pošteni, koji predstavljaju kičmu ove države, optužuju za subjektivnost zbog „državnog udara“ koji je otkriven kada je došao Mirko Velimirović i prijavio… Svrstavali su nas jesmo li „državni udar“odradili za ove, one. Mi apsolutno nemamo veze sa političkim stvarima. Samo smo gledali da to odradimo. Ponavljam, apsolutno nemam veze sa političkim partijama, ne djelujem politički, niti politički djeluje SPO, SDT i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić. Samo radimo naš posao u granicama zakona- kazao je Radonjić koji je jedan od kandidata za direktora Uprave policije.

 

 

 

 

 

4 Comments
  1. Ivi komentariše

    Ovog čovjeka ljudi cijene. Za direktora policije.

  2. Bokelj komentariše

    Ovog čovjeka lično ne poznajem i drago mi je zbog toga. Zbog ove njegove izjave da je došao Mirko Velimirović i prijavio zalažem se za povratak smrtne kazne vješanjem. Umjesto kravate omča bi mu bolje pristajala!

  3. Novopečeni Staropodgoričanin komentariše

    Ajde, sad ispade da si imao svoje nezavisno mišljenje dok je vladao DPS? Smijurija, sve oni su bili miševi, dok je dprs žario i palio…

  4. Pokret komentariše

    A e nagrdio si ih hahahha, a makse ovo te malo dizu radi konkursa, godinama prstom mrdnuli niste.Najbolje ovakav direktor da dodje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.