Milinković: Čim smo se vratili rekao sam momcima da zaborave Istanbul

0

Fudbaleri Budućnosti su prethodnog vikenda bili gosti Bešiktaša u Istanbulu. Crnogorski šampion je odradio trening u Kampu „crnih orlova“ u petak veče nakon što je u jutarnjim časovima stigao u Tursku, subota je bila rezervisana za obilazak Kampa, razgovor sa sportskim direktorom Sametom Ajbabom, prijateljsku utakmicu, te zajedničku večeru, a u nedjelju su se vratili u Podgoricu.

Budućnost je u utorak nastavila sa treninzima pred finiš šampionata-

„Plavi“ su ostavili bolji utisak nego što to rezultat govori u meču sa Bešiktašem. Bez sedam prvotimaca (Miloš Brnović, Milan Vukotić, Ognjen Gašević, Filip Domazetović, Vasilije Adžić, Bodin Tomašević, Andrej Camaj, Petar Sekulović nisu bili sa ekipom) su se nadmetali sa Bešiktašem i stvarali šanse, ali nisu pogađali, dok protivnik jeste.

Ko je gledao prenos, stvarno je mogao da vidi da smo ostavili bolji utisak nego što rezultat pokazuje. Generalno, ponavlja nam se kada igramo protiv neke jače ekipe – i ne bih volio da to postane praksa – da stvaramo šanse, ne koristimo ih i poslije minut – dva budemo surovo kažnjeni“, govori trener Budućnosti, Mladen Milinković, pa se nadovezuje…

Protivnik je imao šest – sedam prilika i postigao je pet golova, a mi smo stvorili šest – sedam situacija i jednom smo samo pogodili. Normalno, postoji razlika u kvalitetu i to u fudbalu donosi prevagu“.

Istanbul je donio ogromno iskustvo i promociju kluba – sportski sektor je ostvario konktakt sa sportskim direktorom Ajbabom, koji će u skorijoj budućnosti biti gost našeg tima, raspitivao se o našim mladim igračima i radu omladinske škole, funkcionisanju kluba…

A turska trenerska ikona je na djelu mogla da vidi veliki broj mladića, jer su u Istanbulu igrali Stefan Đukanović (2006. godište), Andrej Kostić, Vojislav Jokić, Lazar Martinović (2007), Lazar Savović (2008), dok je „plave“ na youtube kanalu Bešiktaša gledalo skoro 600.000 ljudi.

Mislim da su svi mladi igrači dobili mnogo, za njih je to bilo neprocjenjivo iskustvo i veliki podstrek da rade dalje kako bi jednog dana bili članovi jednog takvog velikog kluba“.

Predstavnici „crnih orlova“ su bili dobro upoznati sa plavo-bijelim igračkim kadrom, pa im je bilo žao što na djelu nisu mogli da vide reprezentativce Brnovića, Vukotića, Gaševića, Tomaševića, Adžića…

Sa druge strane, za nas je dobra stvar što u A selekciji imamo uz Mornar jedinog reprezentativca iz naše lige i koji je debitovao protiv Sjeverne Makedonije i odigrao kvalitetno. Imali smo tri u mladoj selekciji, dva u omladinskoj uz kondicionog trenera Milivoja Grbovića“, rekao je Milinković.

Uz stručni štab i igrače i rukovodstvo kluba je dobilo na iskustvu upoznavši klub koji pripada velikoj trojci turskog fudbala…

Jesmo rezultatski ubjedljivo poraženi, ali gostovanje Bešiktašu je pozitivna stvar za sve, jer se i rukovodstvo kluba upoznalo sa funkcionisanjem velikog kluba“.

Priča o Istanbulu i Bešiktašu je završena, a „plavi“ su krenuli sa pripremama za zahtjevnu nedjelju – Petrovac je u subotu pod Goricom (18 sati), pa OFK Mladost Lješkopolje u srijedu (18.30h), a naredne nedjelje igraju sa Dečićem

Prva stvar koju smo rekli igračima je da zaborave sve i da se fokusiraju na tri utakmice koje predstoje, jer su pred nama zahtjevni i teški mečevi. To su utakmice koje mogu mnogo da nam pomognu ukoliko ih riješimo u svoju korist, ali treba da se zna da poslije toga predstoji sedam teškim mečeva. Tako da tih sedam dana neće odlučiti šampionsku trku, ali može da stavi ekipu koja bude imala bolje rezultate u bolju situaciju. Nadam se da ćemo to da budemo mi“, jasan je Mladen Milinković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.