Srpski vaterpolisti danas završavaju lakši dio posla

0

Lakši dio za srpske vaterpoliste se završava danas. U 19 časova je duel sa Maltežanima ali će u glavama igrača već tada biti duel osmine finala koji se igra u srijedu u 18.30 časova. Najvjerovatniji rival će biti Francuska.

Malta je lakši protivnik od Njemačke. Veliki posao tim kojeg vodi crnogorski stručnjak Milan Ćirović je uradio pobjedom protiv Izraela, prvom u grupnoj fazi takmičenja za ovu zemlju. Malti je ovo peto učešće. Dva puta je bila poslednja, jednom pretposlednja a u Splitu 2022. je završila na 14 mjestu pa je ovo sada najveći uspjeh. Na debiju u beogradskoj Areni izgubili su od Srbije 20:2 a u sjećanju im je ostao podatak da su igrali pred 12.000 gledalaca.

Sigurno je da smo bolji tim ali ovaj meč moramo da iskoristimo i za neke varijante pred duele koji slijede. Zadovoljan sam učinjenim, naše izdanje bi ocijenio sedmicom ili osmicom. Ide kako treba, ono pravo tek počinje“, rekao je Viktor Rašović.

Petar Jakšić – foto: S. Sandić/VSS

Debitovao je Petar Jakšić. Zaigrao je u reprezentaciji, prvi put sa bratom Nikolom i to na Božić.

Svaki meč je važan. Tako će biti i sa Maltom. Naravno da sam prezadovoljan učešćem u utakmici, imam podršku i brata i ostalih igrača. Najvažnije da ide kako treba i nadam se nastavku dobrih rezultata“, kazao je Jakšić.

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.