30. avgust donio slobodu i opljačkanim Cetinjanima: Konačno počeli da se bune zbog zatvorenih fabrika od strane DPS-a i Mila Đukanovića!

0

Bivši radnici Košute sa Cetinja nedavno su po četvrti put blokirali magistralni put Podgorica-Cetinje na Kruševom ždrijelu u znak protesta zbog neriješenih potraživanja. S

Ovo je jedan od rijetkih protesta Cetinjana zbog fabrika koje im je ugasila Demokratska partija socijalista i Milo Đukanović. Iako DPS u Prijestonici redovno bilježi jaku podršku očigledan je trend pada te partije imavši u vidu da su prešli u opozicione klupe, a da sada dio građana Cetinja i protestuje protiv njih sa punim pravom.

Pravni zastupnik radnika Petar Martinović saopštio je da im se niko od nadležnih nije obratio te da će njihov sljedeći korak biti vjerovatno protest ispred Vlade Crne Gore.

“Bivši radnici ne odustaju od svojih potraživanja, a moguće je i da će štrajkovati glađu”, rekao je Martinović.

Predstavnica radnika Dijana Vujović podsjeća da im se duguju zarade i da im se poveže radni staž.

“Hoće li se ko u ovoj državi naći da nam pomogne. Predsjedniče Vlade Spajiću nijesmo krivi što tražimo zarađeno. Imate para za 144 funkcionera da im se isplati milion i 800 hiljada za prošlu godinu a za nas nemate 2 miliona. Da li se to nagrađuju za uništenje države ili za dobrobit države. Do kad mislite da nas držite ovako”, navela je Vujović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.