Zvezda i Partizan i teški porazi

0

Piše Dejan Peković

Nedostatak jakih i kvalitetnih protivnika su najveći uzrok teških poraza Partizana i Zvezde… Partizan je od početka decembra i utakmice sa Anortozisom imao tri jače i zahtevnije utakmice, dvomeč protiv Slavije iz Praga i derbi sa Zvezdom. S druge strane, Zvezda od meča sa Bragom početkom decembra samo je imala jednu jaču utakmicu – derbi sa Partizanom.

Odjednom su se i jedni i drugi sreli sa fizicki mnogo kvalitetnijim protivnicima, ekipama koje mogu da drže ritam meča sa raznovrsnim kvalitetom, pojedinačnim i grupnim, koji mogu u različitim delovima utakmice da vas ugroze iz različitih pozicija na terenu. Partizan, kako je išao meč, padao je na svim poljima, Fejenord se pojavljivao u završnici sa velikim brojem igrača zbog sjajne rotacije koju ima i sjajne tranzicije na šta odbrana Partizana nije navikla. U ligi Srbije obično se tu pojavljuju jedan, dva, maksimum tri igrača sa nižim indivudalnim kvalitetom, koje je puno lakše iskontrolisati i sama zvršnica tih igrača i kvalitet i jačina udarca su mnogo lakši za branjenje i samim golmanima Partizana.

Sa druge strane, Zvezda koju je Rendžers pojeo posle svakog prekida – ravnopravna u polju, u nekim segmentima čak i bolja od Rendžersa, ali samo jedan segment igre kao sto je prekid i jedno „domaćinsko“ suđenje bili su dovolji za tako težak poraz. Jednostavno, igrači Zvezde nemaju mogućnost da kroz ligu Srbije osete takvu moć u skoku i duelu koji bi ih pripremio za ovako zahtevne protivnike.

Ovakvi dvomeči protiv ovako kvalitetnih protivnika mogu da ukazu i Stanojeviću i Stankoviću, koji su to segmenti igre gde se zaostaje i koji su razlozi da se prima ovoliki broj golova na šta ni Zvezda ni Partizan nisu navikli, a to remeti i najveće ekipe na svetu.

Ligu Srbije treba smanjiti zbog kvaliteta, raznih uticaja i sada kada su ovakve rezultate u Evropi postigli i Zvezda i Partizan, da bismo gledali u Beogradu i u prolećnim danima evropske utakmice – treba sve uraditi da se liga ojača i podigne na još veći nivo jer veliki broj „lakih“ utakmica nikom ne ide u prilog što je u četrvtak bilo tako očigledno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.