Zoran Stanović za Borbu o ubistvu Anastasije Lašmanove: Molim se Bogu da mi je sin živ i da nije počinio taj zločin!

1

Šef ispostave Granične policije Aeorodroma Tivat Zoran Stanović kazao je da strahuje za život svog sina Arsenija, koji se sumnjiči da je ubio djevojku Anastasiju Lašmanovu u Kotoru. On kaže da nije smijenjen, već da je dao otkaz u policiji, u kojoj je proveo 35 godina. Stanović u izjavi za “Borbu” kaže da se moli Bogu da je njegov sin živ i da hoće da vjeruje da on nije počinio taj strašan zločin.
Arsenije Stanović je, kako se sumnja, ubio Anastasiju Lašmanovu u petak veče i od tada mu se gubi svaki trag. Ona je imala, kako je utvrđeno obdukcijom, više uboda nožem po glavi i tijelu.
“Zatečeni smo, užasno se osjećamo i ne znam šta da kažem. Ne želim da vjerujem da je moj sin Arsenije počinio to ubistvo. Ona je bila njegova djevojka i prijatelj naše kuće. Arsenije je s njom bio dvije godine i iskreno je volio. Šta se desilo, niko od nas ne zna. Mi smo tu ženu, kad je bila bolesna u svojoj kući liječili šest mjeseci. Ako ste s nekim bili kućni prijatelj, a taj prijatelj istovremeno je i djevojka vašeg sina, možete samo pretpostaviti kakvu smo tragediju doživjeli, kaže Stanović.
Anastasija Lašmanova i Arsenije Stanović
On dodaje da Anastasija nije bila “naš krvni neprijatelj, pa da moj sin, kako da kažem, dobije neku viziju, pa da to uradi, ako je to uradio”.
“Moj sin se od šeste godine bavi vaterpolom, kasnije postaje kapiten prvog tima. Dva puta je igrao za mladu reprezentaciju. Uporedo ide na dva fakulteta. On je dijete s kojim nikad nismo imali problema. Ne postoji jedan čovjek koji će vam reći nešto ružno za njega. Odgovorno obavljam svoju službu već 35 godina. Mi smo jedna zdrava i normalna porodica. I dalje ne mogu da vjerujem da je na ovakav gnusan način došlo do toga. Mnogo mi je žao Anastasije, žao mi je što se sve ovo desilo. Prema njoj sam se uvijek odnosio kao prijatelj. Ko može da pravda nečiji zločin? Ja ga ne ne branim, ali ne želim da vjerujem da je moj sin počinio to ubistvo, poručio je Stanović.
U izjavi koju je dao za naš list, rekao je da je zbog svega što se dešava i zbog nemogućnosti da obavlja svoj posao, dao je otkaz na funkciju u policiji.
Stariji Stanović je dospio u žižu javnosti nakon što je policajac Vesko Knežević protiv njega podnio prijavu za zloupotrebu službenog položaja, nanošenje uvreda i ometanje službenog lica u vršenju dužnosti. Knežević je tada bio kolega sa Stanovićem i zajedno su radili na Aerodromu Tivat. Tužilaštvo nije imalo dovoljno dokaza za te optužbe, navodili su mediji.
Osim optužbi od kolega, Zoran Stanović je bio i pod provjerom Unutrašnje kontrole MUP zbog sumnji da raspolaže nesrazmjeno velikom imovinom, između ostalog i stanom u “Tri kane” u Budvi.

1 Comment
  1. Dute komentariše

    Sto bi bjezao da nije kriv,i tata trazio piperovica

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.