Zoran Stanović sklonjen iz MUP-a: Smijenjen načelnik čiji je sin masakrirao ljubavnicu

0

Šef Ispostave granične policije Aerodroma Tivat Zoran Stanović, smijenjen je danas sa te funkcije. Njegov sin Arsenije Stanović (22) se sumnjiči da je ubio ukrajinsku bogatašicu Anastasiju Lašmanovu (30). Nije poznato da li je i stariji Stanović obuhvaćen istragom, a kako saznajemo, inspektori će ispitati da li mu je on pomogao nakon izvršenja djela.
Kako je “Vijestima” rečenoza vršioca dužnosti te ispostave, umjesto Stanovića, imenovan je Danilo Ivanović.
“Istražitelji su uzeli izjavu od Zorana Stanovića, provjerava se i njegov alibi, tačnije, da li je nakon ovog ubistva kontaktirao sa sinom. Isključena je mogućnost da je on znao šta će njegov sin uraditi, ali se provjerava, da li ga je on obavijestio da je počinio ubistvo, kaže naš izvor.
Stariji Stanović je dospio u žižu javnosti nakon što je policajac Vesko Knežević protiv njega podnio prijavu za zloupotrebu službenog položaja, nanošenje uvreda i ometanje službenog lica u vršenju dužnosti. Knežević je tada bio kolega sa Stanovićem i zajedno su radili na Aerodromu Tivat. Tužilaštvo nije imalo dovoljno dokaza za te optužbe, navodili su mediji.
Osim optužbi od kolega, Zoran Stanović je bio i pod provjerom Unutrašnje kontrole MUP zbog sumnji da raspolaže nesrazmjeno velikom imovinom, između ostalog i stanom u “Tri kane” u Budvi.
Anastasija Lašmanova je u svom stanu ubijena u petak veče, sa više uboda nožem po glavi i tijelu. Iako rezultati obdukcije još nijesu dostavljeni tužilaštvu prema onome što su istražitelji zatekli na licu mjesta na njenom tijelu bilo je vidljivo najmanje deset ubodnih rana.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.