Ženama intimni odnosi sa partnerom dosade, već posle godinu dana

0

Razloga je mnogo – rođenje djeteta, čuvanje male djece, umor, svakodnevni stres…

Novo istraživanje koje su proveli naučnici sa univerziteta „Southampton“ šokiralo je mnoge. Oni su, naime, napravili anketu sa 4839 žena i 6669 muškaraca od 16 do 74 godine, a tema je bila se*s, odnosno kada i kome on dosadi.

Rezultati su pokazali da su žene te kojima se*sualni odnosi sa partnerom dosade, a neke izgube interes već nakon godinu dana! Razloga je mnogo – rođenje djeteta, čuvanje male djece, umor, svakodnevni stres…

„Manjak želje za se*som može biti posljedica umora, stresa, brige o djeci… Više pogađa žene nego muškarce“, tvrde autori istraživanja i objašnjavaju kako ponekad na to utiče i nedostatak emocionalne bliskosti sa partnerom, loša komunikacija i zdravstveni problemi.

Žene su otkrile da im smeta arogantno ponašanje partnera, njihove tetovaže ili slični ukrasi po tijelu, a neke su navele i loše iskustvo u ranijim odnosima, pa čak i nasilan se*s. Čak 34 posto žena priznalo je da nemaju interes za odnosima, a isto tvrdi i tek 15 posto muškaraca, pokazalo je istraživanje objavljeno u magazinu „British Medical Journal Open“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.