Željezara planira da proizvodi eloksiranu bravariju

0

U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvdoi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.

Mujović je pohvalio ideju menadžmenta Elektroprivrede Crne Gore koji su odlučili da aktuelni projekat 5000+ prošire sa projektom energetske efikasnosti.

“Protežiraćemo energetsku efikasnost koja je veoma važna, što građanima Crne Gore pružamo mogućnost da ugrade eloksiranu bravariju po veoma povoljnim cijenama, i, ono što je najznačajnije, što će se ta eloksirana bravarija proizvoditi u pogonima Željezare Nikšić. Dakle to je ona glavna ideja koju je stalno protežiralo ovo Ministarstvo. Da Željezarce treba uposliti, da treba otvarati nove pogone, i onda nećemo imati problem sa viškom radne snage. Ova ideja zaslužuje pohvalu kao i ovaj način razmišljanja i djelovanja menadžmenta EPCG”, naglasio je Mujović, prenosi RTCG.

Kako je rekao, ovakvim projektima se pomaže očuvanje standarda građana, upošljavaju domaći proizvodni kapaciteti i poboljšava energetska efikasnost, kao i kvalitet života ljudi.

„Korištenje solarnog potencijala, veća energetska efikasnost, uz uštede u potprošnji elektirčne energije i efikasno korištenje potrošene, sve je to u skladu sa zacrtanim ciljevima Ministarstva – konforan život uz manje račune za električnu energiju“, dodao je Mujović.

Mujović je podsjetio da se već 20. juna očekuje dolazak visoke delegacije renomirane kompanije Duferco i susret sa premijerom Milojkom Spajićem.

„Zaposleni u Željezari i njihova budućnost će biti u posebnom fokusu, ali i perspektiva za pokretanje novih pogona u Željezari i otvaranje mogućnosti za uposlenjem dodatne radne snage“, zaključio je Mujović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.