Želidrag Nikčević: Četvrti rajh protiv SPC

1

Kad je nedavno Evropski parlament svojom Rezolucijom označio Srpsku Pravoslavnu Crkvu kao „uzročnika napetosti među etničkim grupama na Zapadnom Balkanu kako bi raspirila sukobe i podelila zajednice“, i još dodao da naša Crkva pritom „promoviše Rusiju“, bilo je dosta čuđenja i negodovanja, a ja sam pomislio da je to u stvari dobra vijest.
Zašto? Pa zato što posle takvih suludih optužbi konačno spadaju sve geopolitičke maske i mnogo jasnije nam se ukazuje sudbonosna razlika između dobra i zla. Naše slijepo idealizovanje Evrope i njenih „demokratskih“ ustanova zaslužilo je baš ovakav sunovrat. Drugim riječima, da su se umjesto marljivog prepisivanja briselskih agendi savremeni Srbi malo ozbiljnije pozabavili istorijom, znali bi da je već bilo nekoliko pokušaja stvaranja idealne Evropske unije. Poslednji pokušaj, koji je skoro uspio, bio je Hitlerov. Hitlerova Evropska unija.

Da nismo tako dugo dresirani podmuklom zapadnjačkom, tobože antikomunističkom propagandom, znali bismo da Sovjetski Savez nije ratovao samo sa Trećim rajhom, već upravo sa Hitlerovom Evropskom unijom. Kao što piše Slobodan Antonić: „razlika između Hitlera i Engleza, zapravo, bila je tek u tome što je Hitler brutalno najavljivao da će da uradi – a i oposlio je koliko je stigao – ono što su drugi zapadnjaci radili sporije i suptilnije, ono što se nisu još usudili da preduzmu, ili pak ono što nisu ni bili u mogućnosti da urade“.
U svoje vrijeme Konstantin Meljnik-Botkin, šef specijalne službe Francuske u doba De Gola, legenda međunarodne obavještajne zajednice, u jednom od svojih poslednjih intervjua, kad je već bio u penziji, rekao je, obraćajući se Rusima: „Ne budite u zabludi, Francuzi vam nikad neće oprostiti što ste razbili njihovog voljenog Napoleona prije 200 godina.“

Po svemu što danas vidimo, jasno je da Evropska unija u cjelini, a ne samo Njemci, nikad neće oprostiti Rusiji što je razbila Hitlera. Zato što je cijela Evropa legla pod Hitlera i jedini koji mogu reći da su u toj borbi stajali rame uz rame sa Rusima jesu – Srbi. Svi ostali su i te kako sarađivali sa Hitlerom. A mi smo tog Hitlera pobijedili. Evropska unija nam to nikad neće oprostiti.

(Stanje stvari)

1 Comment
  1. NIKO99 komentariše

    I Napoleon i Hitler i SAD imaju isti problem. Imali su i imaju glomazne vojske koje jako puno koštaju a njihove ekonomije koje se smanjuju nisu u stanju da održe takvo stanje stvari. Industrije tako velikih država trebaju resurse pa je normalno da se bace na nekoga da ga opljačkaju. Vjekovima zapad gleda na istok kao na eldorado. Njihove civilizacije su stvorene na eksplataciji prirodnih i ljudskih resursa ostatka svijeta. Od Južne Amerike, Afrike, do Jugoistočne Azije. Kada neko kaže u Parizu, Londonu, Berlinu, Rimu, Vašingtonu riječ Rusije, odmah im potekne voda na usta i počnu da se oblizuju. Dožive seksualnu uspaljenost i pogube razum. Danas sam vidio snimke sa sastanka NATO. Tamo vidjeh gomile nekakvi vojnih i civilnih lica kako se smiju i ushićeno mašu rukama sve radosni a kako će sankcijama i ratom slomiti Rusiju. Na njihovim licima nisam uopšte primjetio nikakvu zabrinutost zbog očiglednog početka trećeg svjetskog rata i nuklearne zime koja slijedi. Pohlepa popila pamet svoju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.