Zeković: Tužilaštvo da reaguje u slučaju odavanja tajnih podataka

3

SDP poziva nadležno Tužilaštvo da hitno pokrene postupak utvrđivanja krivične odgovornosti direktora ANB zbog krivičnog djela „otkrivanje tajnih podataka“ iz člana 369 Krivičnog zakona, nakon što je na jučerašnjoj sjednici skupštinskog odbora nedvosmisleno utvrđeno nezakonito odavanje podataka jedne strane obavještajne agencije zemlje članice NATO, poručuje član GO SDP Bojan Zeković.

“Takođe, pozivamo premijera Krivokapića i potpredsjednika Vlade Abazovića da razriješe dužnosti vd direktora ANB Vukšića, budući da je svojim postupanjem djelovao protiv nacionalne bezbjednosti zemlje i narušio njen ugled i povjerenje sa NATO partnerima, čime je počinio ogromnu štetu državnim interesima Crne Gore”, navodi on.

Abazović i Krivokapić su direktno politički odgovorni za ovakvo postupanje Vukšiča jer je direktor ANB njihovo kadrovsko rješenje, za koje je potpredsjednik Vlade tvrdio da je dobar kadrovski izbor. Zato imaju sada i političku odgovornost da smjenom Vukšića pokažu makar svijest o posljedicama postupanja direktora ANB. Ukoliko tako ne postupe i njihova lična odgovornost za blamiranje države Crne Gore biće značajno veća, ističe Zeković.

SDP već mjesecima ukazuje da se u osjetljivom bezbjednosno-obavještajnom sektoru dešavaju procesi koji imaju za cilj da kompromituju odnose Crne Gore sa našim međunarodnim NATO partnerima. Od nezakonitog postavljenja Vukšića, kao politički eksponiranog nosioca liste DF na kotorskim izborima, spornh kadrovskih rješenja i razrješenja, afere Simijanović, zaključno sa ovim jučerašnjim skandaloznim postupanjem direktora ANB, poručuje on.

On je kazao da oni, na čelu sa potpredsjednikom Vlade, koji su navodno imali obavezu da zaštite bezbjednosni sektor od upliva njihovih anti NATO koalicionih partnera, ne da nijesu ostvarili cilj, već su za samo par mjeseci omogućili kompromitaciju Crne Gore u međunarodnim okvirima. Za to moraju snositi političku odgovornost, a valjda je nakon svega ovoga jasno da više ne može biti neznavenih i naivnih kada su u pitanju antizapadni prioriteti najvećeg dijela ove vlasti.

“Na kraju, nezabilježen je slučaj da opozicija pokušava spriječiti vlast u rušenju bezbjednosnog sistema sopstvene zemlje. Ništa kao ta činjenica – podrivanje bezbjednosti i međunarodnog ugleda zemlje kojom vlada, ne pokazuje karakter ove vlasti”, zaključuje Zeković u svom saopštenju.

3 Comments
 1. Miko komentariše

  MRS olosu, podrska za Vuksica!

  2
  1
 2. Zarere komentariše

  Medo I SDP, čudno nešto. Još kada tome dodaš fb stranicu DF👍. To je dobitna kombinacije, 3,14

  1
  1
 3. Kontra revolucija komentariše

  Narußio ugled drzave ???.
  Cega ???.
  Narušio ugled poltronskog fašistickoustaškog NATO montenegra a ne drzave Crne Gore !.
  To je ta “mala” razlika !.

  2
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.