Zbog šverca kokaina: Pod lupom DEA i klanovi iz Crne Gore!

0

Nekoliko srpskih i crnogorskih kriminalnih klanova, za koje postoje operativna saznanja da se bave prekookeanskim švercom kokaina, a koji su u poslu sa zaraćenim kotorskim klanovima, nalaze se ne samo pod lupom domaće policije, već i pod nadzorom američke DEA, ekskluzivno saznaje “Ekspres”.

Ovim je potvrđeno pisanje Borbe, koja je jedina o tome pisala, da se i pomorci iz Crne Gore nalaze pod lupom DEA. Informacije o kriminalnim aktivnostima ovih grupa deo su razmene podataka između srpskih bezbednosnih službi i američke CIA, koja je dalji posao na razotkrivanju poslovanja kartela prenela na najoperativniju Upravu za suzbijanje narkotika – DEA.

Povezane vesti – RADE MARKOVIĆ – Čuvar tajne devedesetih

O koliko srpskih grupa se radi, ko su njihove vođe i nosioci narko-biznisa je informacija koja se čuva u najvećoj tajnosti, ali je sigurno da su u prekookeanskom švercu oni koji su u narko-biznisu do sada zaradili najviše novca, i koji su sada produžena ruka zaraćenih kotorskih klanova, a čiji su šefovi iza rešetaka, u kućnom pritvoru ili u bekstvu pod poternicom.

Vanredno stanje u cilju smanjenja širenja epidemije koronavirusa dovelo je i do zastoja u ratu između kavačkog i škaljarskog klana. U Srbiji, regionu, ali ni u stranim državama, pogotovo u Holandiji i Španiji koje važe za baze ovih klanova, u poslednjih mesec dana nije zabeleženo nijedno ubistvo koje bi se moglo dovesti u vezu sa nastavkom kokainskog obračuna.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.