Zašto premijer i vicepremijer ćute: Sin Duška Markovića i dalje radi u službi, a Krivokapić se obračunava sa onima koji su ga doveli na vlast!

21

Sin bivšeg premijera Duška Markovića, Nikola Marković i dalje radi u Odjeljenju za vojno-obavještajne poslove pri Ministarstvu odbrane, a premijer Zdravko Krivokapić, viceprrmijer Dritan Abazović i ministarka odbrane Olivera Injac i dalje ćute.

Ko štiti i čuva sina Duška Markovića? Na to pitanje gospoda iz Vlade treba da odgovore, umjesto što ćute i skrivaju ovu poraznu činjenicu.

Premijer Zdravko Krivokapić se ostrvio na one koji su ga glasali, i tvrdi kako oni hoće da se uhljebe. Ali, premijer neće javnosti da kaže kako sin Duška Markovića (nije poznato koje stručne reference posjeduje da obavlja gore pomenuti posao) i dalje uredno dolazi na posao i prima platu. Izgleda da DPS uhljebi ne moraju da brinu za posao i plate iako se vlast promijenila.  Jer, premijeru je izgleda važniji obračun sa onima koji su ga izabrali nego sa DPS-om i njihovim kadrovima.

Sin Duška Markovića nije jedini sin funkcionera DPS-a koji i nakon promjene vlasti radi na osjetljivim funkcijama u državi.

Inače, Odjeljenje u kojem on radi, optuživano je da učestvuje u nezakonitom praćenju i prisluškivanju neistomišljenika DPS-a.

Redakcija BORBE je pitala Ministarstvo odbrane da li Marković i dalje radi u pomenutom Odjeljenju, a umjesto konkretnog odgovora dobili smo šturo saopštenje da je to tajni podatak i da nam ne mogu ništa reći vezano za rad te osobe.

Nejasno je, zašto bi bio tajan podatak da li sin Duška Markovića radi ili ne radi u pomenutom Odjeljenju.

I pored promjene vlasti, očigledno da ministarka odbrane Olivera Injac nema namjeru da rasčisti sa kadrovima i sinovima funkcionera DPS-a!

Ime Nikole Markovića, kako su mediji ranije pisali, ne nalazi se na spisku državnih službenika i namještenika MO. Prema spisku objavljenom 18. decembra 2018., njih 149 je zaposleno u ovom resoru.

Na spisku državnih službenika i namještenika ne nalaze se imena i radna mjesta zaposlenih u Odjeljenju za vojno-obavještajne i bezbjednosne poslove, jer su ta radna mjesta utvrđena posebnim aktom, po zakonu, i popunjavaju se bez javnog oglašavanja, kao ni ministra i državnog sekretara.

21 Comments
 1. Novopečeni Staropodgoričanin komentariše

  A ne da prima platu, no dobija dodatak za pristup tajnim podacima, a ne bi me cudili i da dalje voza sluzbeno auto. Sprdnja.

  50
  5
  1. Lud zbunjen normalan komentariše

   Sta reci! Politika je zanimanje uglavnom za prevrtljive, nedostojanstvene i lazave ljude spremne na sve zbog licne koristi i hranjenja svog ega. Premijer je skroz ozbiljno shvatio ovo zanimanje… Zna li neko jedan catan potez ovog covjeka ili su to samo krsenja svih obecanja i nekotektnost prema svim ljudima koji su povjerovali da se radi o dobrom covjeku i dali mu svoj glas. Danas ljudi vide da je ovaj borac protiv nepotizma stavio za ministra svog buduceg zeta i bivseg fotografa, da ima porodicne veze sa Grand klanom i da je bio dobro uhlebljen za vrijeme DPS rezima. Zato u pamet se i nedajte da nam ovakvi kroje sudbinu, a puno ih je.

   44
   6
   1. Marko komentariše

    Vi bi ga ubili ili ostavili bez ljeba jer je Duskov sin.On je punoljetan/valjda/ i odgovoran za svoje postupke. Ako je skricio sta u poalu OK,ali ako nije,ne ide to tako bas.Mandiceva shaha je godinama radila u vladi,pa je niko nije cerao sa posla jer joj je djever Koljenica.

    5
    39
  2. Pravo i pravda komentariše

   Krivokapic i Becic su barabe izdajnicke,napali su one koji su ih diveli ma vlast a ne smiju da pisnu i smijene dps kadar! Neka ih neka,bice i oni bivsi uskoro bas kao im dps prijatelji..

   11
   5
 2. 123qwe komentariše

  Osvežilo xaaaxaxxaaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaaxaxa

  30
  2
 3. tako stoje stvari komentariše

  A da ne radi, ko bi ” odvajao uvo ” i dalje na Milana, Raja, Meda i Vlada Božovića ???

  Voli Zdravko da pročita ” na bijelo ” šta medjuse zbore…ostalo mu od prethodnika, kontinuitet vlasti…molim lijepo !

  34
  3
  1. LipaLipa komentariše

   … stiti ga ugovor o radu, namestenju, … ne znam da li frontovci, vecina, … ikad podpisala ugovor o radu … verovatno dodatne klauzule, zastite, … ugovori strogo, formalni, moze tuzba za naknadu stete, materijalne, nematerijalne, … treba dokazati zloupotrebu, stetu, … aj'zdravo, …

   2
   4
   1. tako stoje stvari komentariše

    DuaLipa,

    pusti nas tih shuplji. Ko oće nadje načina, ko neće vazda nadje izgovora.

 4. Ivi komentariše

  Zato što je crkva, bila u dilu sa koncern om Vijesti, i mislili su da zajašu na državu. Mutavi Srbima krst u ruke, i biće zadovoljni, a mi ćemo kako mi hoćemo. Eno Mickey od ujke Metodije svako malo traži da ide u WC. Mali je radio protivzakonito i naravno da ga Katnić neće zvati. Ali daleko od toga da ovaj dječak ima bilo kakve reference za ovaj posao. Crkva je toliko pala, da će je ćistka dobra dići. A ovi fucmuti su pred kraj trke. Demokrate bačaju policijske parole po savetu. Jad Božji.

  25
  3
  1. tako stoje stvari komentariše

   Ivi, na krivom si tragu ” glede ” Mickey-a. Nije tu Crkva,
   Mickey crpi moć, snagu i zaštitu “NGO” …pogledaj mu samo državnog sekretara Odovića Yukom-ovog ( atlanski savjet ) kadra,”prekomandovanog” iz Beograda, to je ta ista priča, na njih Katnić ne smije udarit, prede pred njima ko mala maca. To njih čuva od istraga…

   14
   1
   1. Ivi komentariše

    Crkva je dobila za to. Crkva je ušla u tu igru, kapiraš. Dužni su bili 2 miliona, bili su pritisnuti možda, ali da su igrali igrali su. Duboka država….

    13
    3
    1. tako stoje stvari komentariše

     Ma ne sporim da je ušla u igru već da je oni ne vode. Upleli su se ko pile u kučinu…nedorasli potpuno situaciji, položaju i vremenu u kojem su.
     Neko drugi vodi igru, a bojim se, i što je najveće zlo, da to oni nijesu u stanju to da shvate, da nemaju taj intelektualni potencijal ni tu širinu u razmišljanjima da sagledaju širi, cjelokupan kontekst. Tužno je što su oni batina u tudjoj ruci. To ti rekoh…

     15
     2
     1. Ivi komentariše

      Ono što mene iznenadjuje jeste da dečak nije ni socijalno inteligentan, on se ne snalazi uopšte, ne zna podatke, šapuću mu. Kaže,, MOGU LI da idem u WC, ne trebam pauzu od 5 minuta, ili, molim prekid. Mali je diletanti totalni, koje su to škole u koje je išao, to je čudno, nije radio javne finansije nikada, zakon ne poznaje uopšte. Sve je čudno…

      16
      2
     2. tako stoje stvari komentariše

      Ivi, slažem sa za malog, apsolutno…ali ne treba da te to iznenadjuje što je takav, takve oni i traže, dalabu a pohlepan, idealna kombinacija … Onaj ko drži, kontroliše kasu, finansije,u državi, taj drži vlast…sve ostalo je folkor.

      A da je sve ostalo izgubilo smisao i pretovrilo se u paradoks, jeste, dotle smo došli da Crkva kao jedna organizacija po svom biću i ustrojstvu, autoritativna organizacija, podržava, promoviše ljude i politike koji se bave ljudskim pravima, zaštitom istih, kalemljenju nekih društvenih vrijednosti koje su direktno suprotne učenju same te Crkve i duhu vjere. Upleli se ko pile u kučinu.

      6
      3
 5. Felix komentariše

  Šućur Allahu i Zdravku Abazoviću, Dritanu Krivokapiću, Aleksi Đukanoviću, Milu Bečiću

  16
  2
 6. Dragan komentariše

  Aj da se ne foliramo. Kriv je ko dovede primi a i onaj ko dobro ne provjeri ,a imao je kad od juna do septembra ovog dps podmuklog prevaranta. Sad se svi prave mutavi kad su ” nasamareni” Niko te ne može nasamariti ako sam to ne dopustiš. Sad uz stalne greške ispaštaju glasači ZBCG , jer oni nisu “uhljebljeni”i 70% je na ivici egzistencije. dps ,sd sačuvali 90% kadrova svuda, ajmo vi koje smo glasali malo samokritike. Nije poenta hvaliti, vrh stranaka je zadovoljan sitnim dubinskim mjestima i namiren. Borba za Srpstvo jako loša taktika. Svakog svog birača dps čuva od 97 i aktivistu. Do kraja uz DF ali vi ste predložili osobu koja prizna 3 put Kosovo , niste dobro istrgovali za svoj narod ,zato običan glasač i sirotinja ispaštaju. Premijer je podmukla lisica ,nimalo naivna. Sto vi je činjet vagajte, ali ne samo radi par kadrova vec 132.000 glasača

  17
  1
 7. Znamte komentariše

  tamo je i momak glavno postavljene tj tamo se vodi a kod nje je blize k nozi, tu je i ćerka Veljovića, sin Markovića…ima Lazovića, Medenica…i ostalih zaslužnih DPS prezimena. Braća Vuceljici kojima treba provjeriti diplome (bice iznenadjenja) e to je poželjan kadar. I dalje DPS oficiri Pantović i Bakrac kroje sudbinu svima i nema ni namjere da ih neko makne iz institucija. I dalje Pantović postavlja i smenjuje a preko žene i drugara Pedje Boškovića ima upliva u namještanja raznih tendera…. ima ih još a čak gospodjica Ines velike nade u njih ulaže. Nikoga od prognanih nisu vratili nazad ama NIKOGA. Šta rade državni sekretari? Šta rade inspektori? Koja su ima zaduženja? Pitajte Pantovica i Bakraca gospodjicu Šeficu, je li ijedan vojnik ili starešina koji je bio zbog Litija prekomandovan, vraćen u svoju jedinicu! Sve rade po nalogu DPSa. Na koja su vrata stranaka kucali da prelete? Postavite im ova pitanja molim Vas

  83
  5
  1. Dragan komentariše

   *znamte* jel iko to osporio , upravo to je poenta komentara,sve ste tačno rekli, Krivokapić i ura stavljaju dps kadrove i drže rtcg. Naglašeno je da treba pojačati pritisak sa 26 poslanika na te koji to omogućavaju. Ja nemam moc u minut 34 + da dobijem, svaka vam čast ali nemojte da ono što isto mislimo i znamo da mi stavljate pod neku negativnu konotaciju. Lijepo vas molim. Pročitajte tekst ,u cilju je molbe DF liderima da se izbore protiv toga i za čiscenje dps kadrova sto prije. Apsolutno ništa drugo i da se za svojih 32% izbore za mjesto u Vladi i da vrše jači i jači pritisak na krivokucu i abrazija. Za to , u to ime , živjeli.

   1. Znamte komentariše

    Ne ne ne sporim samo potvrdjujem

    12
 8. MIKI komentariše

  Nista cudno, ipak je Zdravko 200. posto, montenegrin.Vazno je da se Zdravko juce popisao po sirotinji, i nazvao postenu sirotinju uhljebima.Krivokapic je tuga od covjeka.

  6
  2
 9. Znamte komentariše

  tamo je i momak glavno postavljene mada radi kod nje Tamo je i ćerka Veljovića, sin Markovića…ima Lazovića, Medenica…i ostalih zaslužnih DPS prezimena. Braća Vuceljici koji imaju kupljene diplome su im poželjan kadar. I dalje DPS oficiri Pantović i Bakrac kroje sudbinu svima i nema ni namjere da ih neko makne iz institucija. I dalje Pantović postavlja i smenjuje a preko žene i drugara Pedje Boškovića ima upliva u namještanja raznih tendera…. ima ih još Brano Živković bio PR menadžer a sad šef vrlo važne direkcije i veliki drugar sa Miljanom Perovićem.. kadrovi DPS i dalje jašu Pantovic, Bakrač… čak gospodjica Ines velike nade u njih ulaže. Nikoga od prognanih nisu vratili nazad ama NIKOGA. Postavili drzavnog sekretara kog nista ne pitaju, kao inspektore Čovića i Simonovića koje su samo maske radi postavili, svi novo postavljeni nemaju nikakvu ulogu Pitajte Pantovica i Bakraca je li ijedan vojnik ili starešina koji je bio zbog Litija prekomandovan, vraćen u svoju jedinicu! Sve rade po nalogu DPS a. Šta se muti oko postavljenja novog NGŠ pa naravno dako Panteliju postave 🙂

  84
  2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.