Zaharova o blokadi Trampovih društvenih naloga: Nuklearna eksplozija na internetu

0

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je blokadu naloga na društvenim mrežama još uvek aktuelnog predsjednika SAD Donalda Trampa rekavši da sve to liči na „nuklearnu eksploziju u sajber prostoru“.

 

Kako je ocijenila, na ovaj način je nanijet udarac svim demokratskim vrijednostima za koje se zalaže Zapad.

„Prije neki dan su sve krupne američke društvene mreže blokirale naloge predsjednika SAD. Za to im nije bila potrebna ni sudska odluka ni mišljenje neke etičke komisije, već su jednostavno isključili te naloge koji su, inače, imali milione pratioca. Takav napad nisu uspjeli da podnesu čak ni najodaniji partneri SAD, a kamoli oni koji gaje nježna osjećanja prema Trampu“, napisala je Zaharova na Fejsbuku.

Istakla je i da odluku američkih društvenih mreža po pitanju blokade Trampovih naloga treba porediti sa nuklearnom eksplozijom u sajber prostoru, u kojoj sama destrukcija nije toliko strašna koliko njene posledice.

„Jednim udarcem su i apologete takozvanog dark veba, ali i pristalice žestoke cenzure dobili najčvršće argumente kako bi ubuduće branili svoje stavove. Pokrenut je proces preoblikovanja medijskog tržišta, a ujedno i najkrupnija digitalna migracija“, dodala je Zaharova.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.