Zaev počeo pregovore o rekonstrukciji makedonske vlade

0

Premijer Sjeverne Makedonije i lider SDSM Zoran Zaev započeo je razgovore sa najvećim koalicionim partnerom o najavljenim promenama u izvršnoj vlasti.

Kako je saopštila Vlada Sjeverne Makedonije, premijer Zaev i lider partije Albanaca DUI Ali Ahmeti, “održali su sastanak kojim su započeti razgovori za uočavanje određenih slabosti kod dijela funcionera izvršne vlasti”.

Na sastanku, koji je održan u zgradi Vlade u Skoplju, dogovoreno je da se obave konsultacije u dvije političke partije na čijem čelu su Zaev i Ahmeti, nakon čega će razgovori biti produženi.

Zaev je prethodno najavio da će sa Ahmetijem i drugim koalicionim partnerima razgovarati o kadrovskim promjenama u izvršnoj vlasti i da će do polovine juna izaći sa konkretnim rješenjima za promjene u Vladi, državnim institucijama i preduzećima, kao i na lokalnom nivou.

Promjene u redovima vlasti, popularno nazvane “Operacija metla”, Zaev je najavio nakon prvog kruga predsjedničkih izbora 21. aprila, kada su brojni građani, koji su na parlamentarnim i lokalnim izborima glasali za SDSM, apstinirali zato što su nezadovoljni radom njegove Vlade i ponašanjem funkcionera.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.