Za ubistvo u Atini dali 40.000 eura i „roleks“

0

Svjedok na suđenju Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću pred beogradskim sudom Nikola Spasojević ispričao je da je nakon ubistva istaknutih „škaljaraca“ Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini 2020. godine okrivljenom Milinku Brašnjoviću isplaćeno oko 40.000 eura i sat „roleks“. Brašnjović je izručen juče Srbiji iz Španije, a tereti se da je bio dio kriminalne grupe koja je počinila ubistva u Atini.

Milinko Brašnjović, koga je Srđan Lalić, jedan od svjedoka okrivljenih u postupku protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih optuženih za najteža krivična djela, imenovao kao direktnog izvršioca ubistva Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru 2020. godine u Atini, uhapšen je u februaru u Španiji. Pored Brašnjovića, u koordinisanoj međunarodnoj akciji istražnih timova Republike Srbije, Javnog tužilaštva Srbije za organizovani kriminal, Apelacionog tužilaštva Republike Grčke, MUP-a i UKP-a Srbije, BIA Srbije, grčke i španske policije, Europola i Eurodžasta u Srbiji je uhapšeno šest lica, a u Grčkoj jedna osoba.

Brašnjovićevo ime na suđenju Belivuku i Miljkoviću spominjao je Nikola Spasojević, takođe svjedok okrivljeni u postupku protiv grupe Veljka Belivuka. Svjedočeći pred Posebnim odjeljenjem Višeg suda u Beogradu, on je rekao da je posle dvostruke likvidacije u Atini dva puta išao u Makedoniju da pucačima klana Milinku Brašnjeviću i Ljubomiru Lainoviću da novac.

„Ispričali su mi da su prvo u restoranu prišli za pogrešan sto, a da je Brašnjović prvi prišao Dedoviću i da mu je prosuo mozak u supu, a da je Lainović ubio Stamatovića“, kazao je, između ostalog, Spasojević.

Prvi put im je, kako je naveo, odnio 2.600 eura, a drugi put 36.000 eura i sat marke „roleks”.

Zbog sumnje da su učinili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i učestvovanja u ubistvima pripadnika „škaljarskog klana“ Stevana Stamatovića i Igora Dedovića, 19. januara 2020. godine u Atini, kao i Alana Kožara i Damira Hadžića, 23. jula 2020. godine na Krfu, krivična prijava podnijeta je protiv 19 osoba. Kao organizatori kriminalne grupe koja je učestvovala u dvije dvostruke likvidacije, policija je imenovala Radoja Zvicera, Veljka Belivuka i Darka Šarića.

Zbog sumnje da su bili pripadnici grupe u Srbiji uhapšeni su Dragan Tomić zvani Vojnik, Vladimir Vojinović, Nataša Dedić, Slobodan Vujačić, Vladimir Mandić i Rade Stojićević. Prema nezvaničnim informacija, krivičnom prijavom obuhvaćeni su i Dušan Jovanović Giba, Milinko Brašnjović, Abaz Rabi (uhapšen u Grčkoj) i drugi. Neki od osumnjičenih nalaze se u pritvorima i zatvorima u Crnoj Gori, dok je šestoro njih u bjekstvu, prenijela je svojevremeno beogradska Politika.

Brašnjović je stigao juče iz Barselone u Beograd, u postupku ekstradicije optuženog Srbiji.

On je, u pratnji pripadnika SBPOK i Policijske uprave za grad Beograd, sproveden u pritvorsku jedinicu Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

(RTCG)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.