Za četiri godine DPS u Nikšiću izgubio više od 4.000 glasova: 2017. osvojili 23.364, ove godine 19.293 glasa

21

Dok slave pirovu pobjedu, kalkulišu, pokušavaju da naprave koaliciju, DPS zaboravlja svoj rezultat iz 2017. godine, kada su u Nikšiću osvojili 21. 047 glasova, odnosno 23.364 glasa zajedno sa SD-om, što je za 4.071 manje u odnosu na rezultat koji su ostvarili 14. marta.

Rezultatom koji su ostvarili prije tri dana, prema riječima nosioca liste Sanje Damjanović, su zadovoljni iako su u koaliciji sa SD-om, Liberalima, patriotama i komitima osvojili 19.293 glasa.

Za četiri godine izgubili su četiri hiljade glasova, a podsjetimo se samo da je izbore  u Nikšiću prije četiri godine bojkotovala tadašnja opozicija, i da je DPS je tada imao prostora da, bez jake političke konkurencije, okupi sve svoje glasače da izađu i glasaju za njih.

Ovaj pad ne komentarišu tzv. analitičari, pristalice prve i druge familije, već se sve svodi na to da je DPS zadržao biračko tijelo od avgusta.

I to je upitno,  jer je na parlamentarnim izborima u avgustu DPS u ovom gradu osvojio 18.542 glasa, a sada u koaliciji sa dvije partije i sa komitskim pokretima1.000 glasova više.

Svakako sve izborne manipulacije, sumnjive radnje nijesu pomogle DPS-u da ostane vlast u Nikšiću. Uzalud im pokušaji da naprave koaliciju sa onima protiv kojih su vodili oštru kampanju, izgleda da je ovaj put poraz neminovan.

I dok analitičari kalkulišu, sabiraju, oduzimaju, jedno je jasno DPS će uprkos svemu biti opozicija u ovom gradu.

 

 

21 Comments
 1. Црна_Гора komentariše

  Pao je FASIZAM Nato montenegro Dps,Niksic je SLOBODAN.
  Vaskrsnuce Istorijska Njegoseva Crna Gora Srpska Sparta.

 2. Bijeli komentariše

  Pohvaljujem ovaj naslov. Ajde brate da zajednicki udaramo po DPSu jednu godinu pa da se onda napadamo medjusobno ako bude potrebno.
  Nek DPS i njegovi privesci budu primarni cilj

  11
  1. tako stoje stvari komentariše

   Brate, slažem se ali nož i pogača je trenutno u rukama Zdravka Krivokapića, od njegove je volje, svi smo mi trenutno taoci njegove bolesne političke ambicije.

   Kao što ja Srbin iz CG mogu da svatim da njemu kao Crnogorcu i vama Crnogorcima, nije do nekog mentorstva i tutorstva iz Beograda, tako i ON i svi Vi morate da svatite da ni mi Srbi u Crnoj Gori nećemo nikakvog političkog tutora, nijesmo ni maloumni, ni nepismeni. Isti je to mentalitet.
   Kad se riješi DPS ministara, kontinutieta DPS politike, mi smo tu, ima pruženu bratsku ruku za saradnju ! Samo bojim se da je njegov plan drugačiji…

   4
   1
   1. Bijeli komentariše

    Ne moramo se sad prebrojavati. Licno sam Srbin, slazem se sa skoro svim sto si rekao.
    Ali postoji fakat da je ova Vlada koaliciona, da URA ima 4 mandata i da su to njihovi ministri.
    Siguran sam da je Zdravko cistiji i covjek i igrac od Andrije,a pogotovo od Meda.
    Ali da to ostavimo po strani i da udaramo po DPSu jednu godinu, pa da vidimo rezultat.

    1
    1
    1. tako stoje stvari komentariše

     Dobro je Bijeli da se čujemo, samo bojim se da ti nijesi svatio suštinu problema i nesporazuma.

     Nikad nije postojao niti će postojati ” personalni ” problem u vidu toga, ko će i oće li biti ministar,ovaj ili onaj, kako to loše pokušavate Vi da ispinujete, već je problem u uticaju parlamentarne većine na politički kurs vlade koju trebaju da podržavaju.

     Ako ima zere poštenja u tebi, priznaćeš sam sebi, meni ne trebaš, da je ovakvo trenutno političko stanje neodrživo. Premijer oće, zahtjeva blanko podršku stranaka i političara, kojima pritom direktno radi iza ledja, proglašava ih direktno za političku “prošlost”, eto za jedan od uzroka decenijskog problema našeg društva, dok sa druge strane, pokušava da amnestira dio decenijskog vladajućeg aparata, kako bi eventualno pridobio taj dio biračkog tijela za neku svoju buduću politiku, koju oće da vodi nevezano i na štetu onih od kojih zahtijeva podršku i od kojih je izabran.

     Ne ide brate, razmisli, ne moraš mi odgovarati, već sjedi i zapitaj se sam, da li bi ti podržavao i bio saveznik nekome, ko ti stalno radi o glavi, a šurovanje sa tvojim protivnikom, proglašava za genijalnu taktiku na višem nivou, koji ti kao “malouman” ne razumiješ. Preigrali ste se !!!

     O tome se odje radi, ne o Medu, Milanu ili Andriji, kako ti to loše spinuješ, ko je bolji, ko je čistiji, ko se više i češće krsti, ko je redovniji u Crkvi…to uopšte nije tema.

     Ti ili Zdravko Krivokapić ako smatrate da je DF politička prošlost, da smo isto što i DPS, što je razumije se, vaše pravo i potpuno politički je legitimno imati takav stav, prestanite da tražite podršku od nas, potražite direktno podršku od naroda na izborima, pa da se izmjerimo opet. Mi se ne bojimo izbora, pa kom opanci, pa kom obojci…ako vam je bliže i važnije koketiranje sa DPS-om i URA-šima, molim lijepo, prestanite u nama da tražite saveznike.

     Ta dvoličnost nidje vas neće dovesti. Ili ćete krenuti DPS da demontirate ili ćete u nama imati najljućeg protivnika, prosto i jednostavno…vrijeme vam ističe.

 3. cedo komentariše

  da je srece posle 30 avgusta da su u minusu 10000.

  1. tako stoje stvari komentariše

   Nema to veze sa srećom, već sa poltičkom voljom vlade Zdravka Krivokapića da izvrši korjenite promjene u društvu,

   Smeta mu Pink i Happy, njihovo izvještavanje sa izbora u Nikšiću a ni riječi ne progovori, ni prstom da mrdne, da se TV Nikšić i RTV CG makar malo upristoje, da ako bar ne mogu da budu objektivni, da onako otvoreno ne provode DPS politiku.

   3
   1
   1. LipaLipa komentariše

    … kad Zdravko/Mitropolija bili na celu fronta, … nisu pomagli svi milovi tajkuni, rersuri, … “ukljucio” Vucko svu mogucu, … propagandu, irtirajucu za komite, … Stvari ko gleda rtv, rtcg, niko, …svi, pa i komite, happy, pink, … svi oce, po navici beogradske medije, … znaju to dobro milo/vucko, koristili maksimalno, … kad se tome doda, posjete, andrije/milana svud po BG, … bilo i vise nego potrebno, za “vaskrs” dps, … morali da maksimalno, racionalizuju, “gostovanja”, … ma ne trebali nogom krociti ka BG, … no ego, oni “Srbi”, sad neka laduju, … aj’ zdravo,…

    1
    3
    1. tako stoje stvari komentariše

     @ DuaLipa

     Stvarno nijesam stručan da liječim tu tvoju opsesiju Vučićem. Prodji me se brate sa njim više, nebitan je za ovu našu priču, stvarnoi ne znam što si toliko opsjednut njime. Ako imaš neki normalan argument daj, izvoli, pušti me više sa tim budalaštinama o Vučiću.

     1. LipaLipa komentariše

      … nije bitno je li vucko, “ukljucio” propagandu, … je li ovako kako sam ja naveo,ili nije, … je li ta propaganda, bitno doprinijela, … “vaskru” dps ili ne, … doprinijela naravno, bitno, … kolko znam Vucko/nsn ima apsulutnu kontrolu elektronskih medija, … ako komuniciras, komuniciraj, iole korektno, … no kao da andrija, ili neki od podparola Vucica, … znam da si glavni bot za CG, … no pokazi malo kapaciteta, … predvidlji si. politikant, lazov, ma slina bre !, …aj’ zdravo, …

      1
      2
     2. tako stoje stvari komentariše

      @ DuaLipa

      Ja glavni bot za Crnu Goru ? hahahahahhahahaha

      Ajde popij blago meni nešto za smirenje, nije ti dobro, vidiš da ti počelo da se pričinjava, uskoro ćeš i bijele miševe početi da prividjaš….hahahha

      Oli jednu šljivu, reče li ono da samo nju piješ i ponekad dunju ? Ništa loza, pogotovo ne Dakina 🙂

      2
      1
     3. LipaLipa komentariše

      … Stvari, … naravno da si bot, vrlo dobar, naravno, … ne bi te ni angazovali, da dobar, nijesi, … nemam nista protiv, naprotiv, imam sa kime, “razgovarati”, … u diskusiji se najbolje, ideje, namjere, plasiraju, … meni zao sto, dosta teska tvoja, pozicija, … nije lako, braniti ove, uhljebe, neznalice, … ne zaradjuj ti svoj ljeb, lako, da kako, … no svako onako, kako izabrao, … aj’ zdravo, …

 4. Ja komentariše

  Tačno tako,a dps vazda ovako jačao ko što pričao.čuješ ti njima priče ovako su i posle 30 og vikali mi pojedinačno najjačijaki su kolko uhljeba imaju decenijama plus 20%pokradenih i to dok su sve držali,ja im već za narednu godinu ako uopšte budu postojali predvidjam dobrih od 13 do 15 %,maksimum.neznam normalna čiveka da za ove spodobe može biti i njihove satelite.pih.nebih iz ove proče izdvojio ni onu ustašoidnu rodom srbijanku jelušić iz ure.pih

 5. Kontra revolucija komentariše

  Dobar posao je odradjen od ZBNK, kad se vidi koliko su morali da se bore i sa izdajnicima iz nove vlade !.
  Pa i Premijer Krivokapic i ceo drzavni aparat je protiv njih radio !.
  Dobro je kako je ispalo !.
  Drugi put ce biti bolje, sad se znaju izdajnici i podrzavaoci Hobotnice !.

  2
  2
  1. LipaLipa komentariše

   .
   .. Contra, … bas si ljiga, lazov, … kod nas u Cuce, bi rekli, … nista roba, nista covjek, vazda drugi nesto trebao, da uradi, donese, … Vlada sve sto mogla, smisleno, uradila, … trebala da hapsi komite, bivse ministre, … tek bi to ojacalo, komite, … da ste ih kulirali, kampanja minimalna, … no zastave, Dara petarda, “prbijanje” mandina rodaka, debilizam, … onaj kreten medo, docekao Daru “petardu”, … na zalost nivo komita brat rodjeni nivoa fronta(glasaci). … aj’ zdravo, …

   1
   1
   1. Kontra revolucija komentariše

    Eh Lipa, ti koji redovno redjaš dislajkove i kontraproduktivne komentare pricaš i pametuješ kao da si najpametniji na svetu !.
    Popi nešto, odmori malo, saberi se zar ne vidiš da si potpuno skrenuo sa puta, jadno zalutao !.
    Nije bogami ni botovanje kao što je nekad bilo !.
    A to dolazi kad se pred kompjuterom polako dobijaju cetvrstate oci i neprestano agresivno tipkanje !.
    aj’ zdravo

    1. LipaLipa komentariše

     … Contra, … ako ja i bot, naravno da nisam, to sam za svoj racun, … vise vrede moji dislajkovi, nego tvoji “lajkovi” mnogo, … pokusavam osvijestiti makar, ponekog fana fronta, … usput se dobro, zabavljam, “ostrim” svoj um, … uvijek dajem, znanje, svoju karmu (nagradu) zasluzujem, … znaci, prvo dajes, ono sto dobio, imas, … onda dobijas, na korist, svih nas, ljudi, ma svemira, … ko trazi, nacice, ko daje, dobice, nacelo, od kad se covjek, na ovaj svijet pojavio, … aj'zdravo, …

 6. Jovana komentariše

  Da je Vlada drugačije postupala prema njima od starta, izgubili bi mnogo više glasova. Do sad je mnogo ljudi iz dpsa koji su godinama pljačkali državu trebalo da bude iza rešetaka.

 7. Niksicanin komentariše

  Kada oduzmemo SD i ostale satelite to ide na ispod 19000

 8. Lazo komentariše

  Kad ukloniš one pokradene i ucjenjene, DPS nema sigurnih glasača ni 7.000 u Nikšiću!

 9. Milica komentariše

  Izgubili bi oni mnogo mnogo vise da je Zdravkova Vlada radila na demontazi dps-a mjesto sto se bavila time da DF skloni sa svih vaznih funkcija!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.