Vulin: Vojska je uvijek tu za svoj narod, da dijele i dobro i zlo

2

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da Vojska Srbije obavlja niz različitih aktivnosti u periodu epidemije korona virusa i istakao da je Prva brigada kopnene vojske primila “najveći udar, jer je bila prva na udaru”.

“Oni su bili tu, da se nađu na usluzi hiljadama naših zemljaka koji su se vraćali u svoju otadžbinu. Upravo tu je dolazilo i do kontakta zaraženih i zdravih, bez obzira na svu zaštitu i sve što svakodnevno preduzimate”, rekao je Vulin.

On je naveo da je vojska tu da deli dobro i zlo sa svojom nacijom.

Vulin je podsetio na čitav set različitih aktivnosti koje vojska obavlja u periodu širenja epidemije koronavirusa.

“Obezbeđujemo značajnije zdravstvene centre, sve gerontološke centre bez obzira da li su privatni ili državni, zajedno sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova obezbeđujemo sve granične prelaze, zatim obezbeđujemo sve migrantske kampove, a uz sve to neprekidno se pripremamo, obučavamo, održavamo borbenu gotovost naše vojske”, kazao je Vulin, prenosi ministarstvo odbrane.

Naveo je da je vojska u Beogradu “postavila” Sajam, Arenu, Halu sportova, zatim halu u Novom Sadu, niški Čair, gde su smeštene privremene bolnice.

“Gde god se zatraži naša pomoć i mi možemo da odgovorimo – mi to i uradimo. Ne odlučuje vojska o tome gde će sve to da postavi, već krizni štab u kojem sede stručni ljudi”, napomenuo je Vulin.

(Kurir.rs/Tanjug)

2 Comments
  1. Buka komentariše

    Ah..Vojni ministar…Svulin…e Srbijo na sto li si Spala

  2. Buka komentariše

    Naravno Cestitke Redakciji..Danas smo Uzivali u Vasa teksta Tri..o Triju. FANTASTIKUS..Prvi ,mislim Predsjednik Prvi,SssssVulin,Dacic zvani Ivica,nikako ne i Mafica….Sveto trojstvo OSrecene Srbije..Tesk,ovaj Blago tebi Srbijo u ova Vremena tes,mislim Zlatna…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.