Vuković: Vuković: Podgorica zbog litija liči na Teheran

2

Samo politički neznaveni um može vjerovati da se u demokratskoj Evropi crkvenim ultimatumima rješavaju civilna pitanja i da na pritisak iz crkve i u ime crkve može da se mijenja struktura civilne vlasti, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista Miodrag Vuković, u intervjuu za Dnevne novine.

On ističe da poruke predstavnika Srpske pravoslavne crkve da se ‘povuče zakon ili pada vlada’ može da prođe samo kod “izmanipulisanih, zavedenih i neukih, koji su pod uticajem neviđene propaganda”.

“Ni u Teheranu, u islamskom svijetu teokratskih vlasti, niko nije stao iza teoloških zahtjeva i fundamentalističkih ambicija, neće se ni u srcu Evrope dozvoliti da ideologije srednjeg vijeka konstituišu političke sisteme država”, navodi Vuković.

Komentarišući pitanje o situaciji kojoj svjedočimo od 27. decembra prošle godine, kada je usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti, Vuković ocjenjuje da danas imamo svojevrsnu “kombinaciju konflikta sa kojim Crna Gora živi ili koji živi skoro 200 godina”.

“Već je rečeno u pitanju je država. Ponovo izbor hoće li Crna Gora biti svoja na svome ili će biti privezak. Ovi koji sada marširaju, odnosno njihovi preci su 1918. godine ostavili ovaj narod bez države. Decenijama i sa strane pripremana Podgorička skupština izvedena je u Crnoj Gori”, ističe Vuković, za Dnevne novine.

2 Comments
  1. Prof. H. Novi komentariše

    Zna li ti Vukovicu da su Iranci stigli poodavno u kosmos, a mi ni do Savnika ne mozes da dobacimo.

  2. Zmaj komentariše

    Vukovicu?? Nenauceni i nepismeni covece…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.