Vuković (Nova ljevica): Vlast uništila staro jezgro Podgorice

0

piše: Radivoje Vuković, Klub mladih GP Nova ljevica

Posle rušenja Kino Kulture hotela Crna Gora, unišavanja korita rijeka Morače i Ribnice, potpune devastacije starog jezgra grada, Stare Varoši i Drača, narušavanje izgleda hotela Pogdorica gradnjom solitera u njegovoj blizini, betoniranja zelenih površina itd. na red je došla i Gorica.

Posle neuspjelog pokušaja da probiju tunel kroz Goricu koji su spriječili građani lokalna vast nije odustala već je počela gradnju saobraćajnice oko Gorice, koja čak i da je prijeko potrebna, nije vrijedna uništavanja Gorice.

Koliko je Gorica, izmedju ostalog i važan simbol grada, govori i činjenica da je Pogorica dobila ime upravo po njoj.

Nažalost, posle 30 godina, koliko DPS sa svojim partnerima vlada Podgoricom, Podgorica liči na sve osim na Glavni grad države koja teži da pristupi EU.

Umjesto da vlast radi na boljoj turističkoj ponudi, na boljoj kulturnoj ponudi, na boljim urbanističkim planovima kojih praktično i nema, oni su za shodno našli da uništavaju još jedan u nizu simbola grada, postavlja se pitanje šta je sledeće?

Preživjela je Podgorica mnogo teže istorijske trenutke za koje je najbolji primjer bombardovanje 1944-e godine kada je skoro cijeli grad bez razloga bio uništen, preživjet će i ovih 30 godina neodgovorne vlasti, ali se postavlja pitanje u kakvom stanju?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.